Opvallende conclusie: 'Slot wijkt nooit af, geen plan B bij Feyenoord'

Opvallende conclusie: 'Slot wijkt nooit af, geen plan B bij Feyenoord'

25 reacties 25
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord neemt het morgen in de TOTO KNVB Beker op tegen PSV. De Rotterdammers hopen door een overwinning zicht te houden op een prijs in Nederland. In het Algemeen Dagblad kijken ze naar de manieren waarop Feyenoord PSV kan bestrijden, maar komen tot een opvallende conclusie. 

Feyenoord heeft ingeslepen spelpatronen en wijkt daar nooit van af. De Rotterdammers zullen bij een achterstand meer aanvallers in het veld brengen, maar Arne Slot wil niet 'pompen of verzuipen' en een extra verdediger in de spits zetten om 'oorlog' te maken. Slot is heel duidelijk in zijn speelwijze, ook bij een achterstand: "Hoe we tot onze kansen willen komen, blijft hetzelfde, maar het aantal mensen dat wij in het strafschopgebied van de tegenstander brengen wordt anders." 

Daarmee geeft de oefenmeester al aan dat er niet veel andere smaken zijn. Nu met de afwezigheid van Ayase Ueda, Alireza Jahanbakhsh, Ramiz Zerrouki en Yankuba Minteh is de spoeling voorin dunner dan ooit. Mikos Gouka, Feyenoord-watcher van het AD, denkt dat Feyenoord vooral moet hopen dat er geen noodscenario aan te pas moet komen. De tegenstander weet met de watervlugge aanvallers wel raad met veel extra ruimte op het veld. 

Lees ook