'Feyenoord doet bod op Luciano Rodríguez'

'Feyenoord doet bod op Luciano Rodríguez'

92 reacties 92
Bron: X
Foto: Pro Shots

Feyenoord zou interesse hebben in Luciano Rodríguez, zo meldt Germán García Grova, journalist van onder meer TyC Sports op X. De Rotterdammers zouden al een bod hebben gedaan. Rodríguez is een 20-jarige aanvaller en jeugdinternational van Uruguay.

Rodríguez staat onder contract bij het Uruguayaanse Liverpool FC, dat uit komt op het hoogste niveau van Uruguay Volgens Germán García Grova zouden de Rotterdammers een bod hebben gedaan van tien miljoen euro, wat kan oplopen tot een bedrag van veertien miljoen euro. Liverpool FC zou vijftien miljoen euro willen zien voor zeventig procent van de transferwaarde.

Rodríguez heeft nog een contract tot medio 2027. Volgens Transfermarkt heeft de centrumspits een actuele marktwaarde van 4,5 miljoen euro. De jeugdinternational van Uruguay zou ook als linksbuiten en rechtsbuiten uit de voeten kunnen, zo staat er op Transfermarkt.

Gimenez en Ueda

Bij Feyenoord is Santiago Gimenez de onbetwiste eerste spits. Afgelopen zomer haalden de Rotterdammers Ayase Ueda bij Cercle Brugge. De aanvaller, die momenteel actief is bij de AFC Asian Cup, moet het dit seizoen vooral doen met invalbeurten.

Gimenez is bezig aan zijn tweede seizoen in De Kuip. Hij maakte zowel vorig seizoen als dit seizoen indruk en lijkt zich in de kijker te hebben gespeeld van veel Europese clubs. De kans dat hij in de zomerse transferperiode vertrekt lijkt realistisch te zijn. Mocht Gimenez inderdaad vertrekken is het logisch dat de Rotterdammers zoeken naar een vervanger. Het feit dat Rodríguez ook als links- en rechtsbuiten uit de voeten kan lijkt een meerwaarde.

Feyenoord op de transfermarkt

Feyenoord lijkt ook actief aan het zoeken naar een verdedigende versterking. Zo zouden de Rotterdammers geïnteresseerd zijn in Neco Williams, meldde 1908.nl. De rechtsback staat onder contract bij Nottingham Forest FC. Feyenoord heeft op die positie met Lutsharel Geertruida en Bart Nieuwkoop niet heel veel keus. Eerstgenoemde staat met enige regelmaat centraal achterin.

Lees ook
'Feyenoord geïnteresseerd in Williams'
Transfer

'Feyenoord geïnteresseerd in Williams'

Lees meer over
Lees ook