Van den Belt spreekt zich uit: 'Om nu uit een proces te stappen, dat voelt niet goed'

Van den Belt spreekt zich uit: 'Om nu uit een proces te stappen, dat voelt niet goed'

7 reacties 7
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Voor zowel Thomas Beelen als Thomas van den Belt is het het eerste seizoen bij Feyenoord. Het tweetal kwam afgelopen zomer over van PEC Zwolle en merkt nu al dat je bij Feyenoord meer in de schijnwerpers staat, al is de sfeer in de kleedkamer wel vergelijkbaar met wat ze gewend waren.

Voor zowel Beelen als Van den Belt is het niet vanzelfsprekend dat ze minuten maken bij Feyenoord. Waar ze bij PEC Zwolle nog twee belangrijke schakels waren, moeten zij het nu vooral doen met invalbeurten. 'Als ik de zekerheid had willen hebben dat ik zou spelen, had ik ergens anders voor moeten kiezen', zegt Beelen in gesprek met het Algemeen Dagblad. De verdediger hoopt veel speelminuten te maken, maar hij wist dat de kans bestaat dat hij op de bank begint. Ondanks dat merkt hij dat hij toch een goede ontwikkeling door. De keuze voor Feyenoord was voor hem dan ook een bewuste. De Rotterdammers hadden het beste verhaal.

Ook Van den Belt merkt dat hij stappen maakt, ondanks dat hij nog niet veel aan spelen toe komt. De middenvelder vindt het een investering in jezelf omdat je op trainingen zoveel beter wordt en dus je ook gewoon ontwikkelt, ondanks het weinig aantal speelminuten in het eerste van Feyenoord. 

Interesse van andere clubs

In het tweetal zou momenteel veel belangstelling zijn. Verschillende clubs zouden de spelers van de Rotterdammers willen huren. Zelf hoeven ze niet per se weg. Van den Belt geeft aan dat hij bewust voor deze stap heeft gekozen. 'Om nu uit een proces te stappen, dat voelt niet goed.' Ook voor Beelen gelden deze woorden. 'Ik zit hier goed en wil me hier verder ontwikkelen.'

Van den Belt speelde tot dusverre zes officiële wedstrijden voor Feyenoord. De middenvelder tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2027. Ook Beelen tekende een contract tot medio 2027. De verdediger kwam zeven keer in actie voor de Rotterdammers.

Lees ook
Naast Van den Belt ook interesse in Beelen
Transfer

Naast Van den Belt ook interesse in Beelen


Lees ook
Lees ook