Interesse Europese topclubs in Hancko bevestigd door zaakwaarnemer

Interesse Europese topclubs in Hancko bevestigd door zaakwaarnemer

27 reacties 27
Bron: TN.nova.cz
Foto: Pro Shots

Eerder deze maand meldde Footmercato.net dat Paris Saint-Germain interesse had getoond in Dávid Hancko. Nicolò Schira meldde op X ook de interesse van de Franse grootmacht, maar wist ook te melden dat Liverpool FC een oogje had laten vallen op de international van Slowakije. De verdediger van Feyenoord is bezig aan zijn tweede seizoen in De Kuip en laat wekelijks zijn kwaliteiten zien.

Tegenover het Tsjechische TN.cz heeft Branislav Jašurek van FairSport International, dat de belangen behartigd van Hancko, bevestigd dat Paris Saint-Germain en Liverpool inderdaad interesse heeft getoond in de verdediger van Feyenoord.

Ondanks de interesse verwacht Jašurek dat Hancko dit seizoen in De Kuip blijft. 'Ik schat de kans 80 tot 90 procent dat Hancko in Rotterdam blijft', zegt Jašurek in een exclusief interview met TN.cz. 'Hij wil strijden voor een plek in de Champions League en nog het kampioenschap.' Feyenoord denkt ook dat een eventuele verkoop beter in de zomer kan plaatsvinden dan nu.

Belangrijke pion bij Feyenoord

Hancko maakte in de zomer van 2022 de overstap naar Feyenoord. De Rotterdammers namen het over van het Tsjechische Sparta Praag. Direct in zijn eerste seizoen liet de verdediger zijn kwaliteiten zien in Rotterdam en is vanaf dat moment niet meer weg te denken uit de basis van Feyenoord.

Vorig seizoen speelde Hancko in totaal 45 officiële wedstrijden voor de Rotterdammers waarin hij vier keer het nest wist te vinden en vijf assists gaf. Dit seizoen staat de teller op 25 wedstrijden, met daarin één doelpunt en twéé assists.

Prijskaartje

Mochten de clubs inderdaad Hancko willen overnemen van Feyenoord, dan zullen zij die diep in de buidel moeten tasten voor de 26-jarige verdediger, die inmiddels ook al 35 wedstrijden voor het Slowaakse nationale voetbalelftal heeft gespeeld. De actuele marktwaarde wordt door Transfermarkt.nl geschat op 35 miljoen euro. Hancko verlengde recent nog zijn contract, waardoor hij nog vast ligt tot medio 2028.

Lees ook
'Twee grote clubs zitten achter David Hancko aan'
Transfer

'Twee grote clubs zitten achter David Hancko aan'


Lees ook