'Ik heb een paar wedstrijden in De Kuip gespeeld en dat smaakte absoluut naar meer'

'Ik heb een paar wedstrijden in De Kuip gespeeld en dat smaakte absoluut naar meer'

8 reacties 8
Foto: Pro Shots

Feyenoorder Ramon Hendriks heeft al een aantal zware knieblessures gehad waardoor hij twee keer een lange revalidatie moest ondergaan, maar dit seizoen is de verdediger een vaste waarde bij Vitesse. Hendriks is gehuurd van Feyenoord. Komende zondag staat Hendriks met Vitesse tegenover Feyenoord.

Hendriks loopt in de zomer van 2022 een zware knieblessure op waardoor hij lang aan de kant staat. Op dat moment was hij net verhuurd aan FC Utrecht, waar hij hoopte meer speelminuten te kunnen maken. De verdediger liep de blessure op toen hij zelf aan het trainen was in Nederland om fit aan de start te staan. Tijdens de training maakte hij een verkeerde beweging en raakte hij zwaar geblesseerd. Hij werkte de eerste maanden van zijn revalidatie bij Feyenoord aan zijn aangezien het voor zijn blessure goed was om bij vertrouwde mensen te revalideren. 'Daar hebben we samen met FC Utrecht en Feyenoord voor gekozen', aldus Hendriks in een groot interview met Voetbalzone.

Opnieuw zware blessure

Uiteindelijk keerde hij terug naar FC Utrecht toen hij zijn rentree kon maken op de groepstraining. Uiteindelijk herstelde Hendriks, maar na een aantal wedstrijden raakte hij weer geblesseerd. Uiteindelijk liep hij een binnenbandblessure op, waardoor hij opnieuw een tijd aan de kant moest staan.

In de zomer van 2023 keerde hendriks terug bij Feyenoord. 'De insteek was om bij Feyenoord te blijven', zegt de verdediger. Zowel bij hem als bij de Rotterdamse club was het gevoel goed. Er is een gesprek geweest waarin besproken werd wat goed was voor Hendriks, waarna er besloten is om op zoek te gaan naar een club waar de verdediger wekelijks zou kunnen gaan spelen. Bij Feyenoord leek die kans met de huidige concurrentie niet groot te zijn. Uiteindelijk was er een gesprek met trainer Phillip Cocu van Vitesse, waardoor hij zijn keuze maakte voor de ploeg uit Arnhem.

Toekomst bij Feyenoord

Hendriks heeft momenteel contact met Feyenoord, eerst met Marino Pusic, maar na zijn vertrek met iemand anders. Er wordt dan gebeld om te kijken hoe het bij Vitesse is en hoe hij zich voelt. Hendriks krijgt de vraag hoe hij de toekomst bij Feyenoord voor zich ziet. 'Dat ligt denk ik aan de situatie bij de club', zegt de verdediger. Hij wil goed eindigen met Vitesse en met meer ervaring terugkeren bij Feyenoord. Slagen in De Kuip is nog steeds een doel. 'Ik heb een paar wedstrijden in De Kuip gespeeld en dat smaakte absoluut naar meer.'

Hendriks speelde dit seizoen tot dusverre vijftien wedstrijden in de Eredivisie. Verder kwam hij twee keer uit in de TOTO KNVB Beker.

Lees meer over
Lees ook