Van Marwijk twijfelt over speler: 'Als een speler écht wil, kan hij het opbrengen'

Van Marwijk twijfelt over speler: 'Als een speler écht wil, kan hij het opbrengen'

15 reacties 15
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft onder Arne Slot regelmatig spelers aangetrokken die zich eerst aan moeten passen aan de voetbalcultuur. De Rotterdammers trokken afgelopen zomer Luka Ivanušec aan, waar de buitenspeler in Kroatië duidelijk het verschil maakt is het in De Kuip nog lang geen gegarandeerde basisspeler.

In zijn column in De Telegraaf duidt Bert van Marwijk hoe het in zijn werk gaat. Er kwamen in zijn elftallen ook spelers binnen die zeiden, geef mij de bal maar dan maak ik het verschil. "Maar zo werkt het niet in een ploeg", aldus de voormalig oefenmeester van Feyenoord. Dat de Kroaat vooral zonder bal nog moet verbeteren, daar kan volgens Van Marwijk ook wel eens de crux liggen of hij wel gaat slagen. "Het heeft ook te maken met het karakter van een speler en hoe hij het vak van profvoetballer beleeft. Als een speler écht wil, kan hij het opbrengen."

Van Marwijk ziet ook dat Feyenoord mentaal het moeilijker lijkt te hebben met het spel van Arne Slot. De Rotterdammers proberen constant de tegenstander onder druk te zetten, waar vroeger veel meer geperiodiseerd werd in wedstrijden. "Nu proberen ploegen als Feyenoord dat negentig minuten te doen. Conditioneel kan dat, alleen vraag ik me af of het mentaal ook kan."

Lees ook