10 reacties 10

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant. Kasanwirjo wordt tot 4 februari niet behandeld, dan pas start het Oostenrijkse seizoen weer.

FC Dordrecht – Helmond Sport 2-0
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
FC Dordrecht doet het verassend goed in de Keuken Kampioen Divisie. Waar de Schapenkoppen vaak onderin bungelden, staat het nu 4e met alle kans op een directe promotieplek. De wedstrijd tegen Helmond Sport droeg daar ook bij. Vooral de huurlingen van Feyenoord wisten te overtuigen. Man of the Match Ilias Sebaoui was goed voor twee assists, waarvan er één op mede-huurling Shiloh ’t Zand was. In de 4e minuut was het door deze spelers al raak. Ook Osundina en Tsoungui begonnen in de basis. Osundina speelde 71 minuten mee, ’t Zand 86. Tsoungui blonk vooral uit; hij won vijf keer de bal terug, onderschepte drie keer een aanval, verdedigde de bal vijf keer en blokkeerde drie keer een schot uit Helmondse hoek.

ADO Den Haag – De Graafschap 5-3
Thijs Jansen
Een avond om snel te vergeten voor Thijs Jansen. Vijf ballen vlogen langs zijn oren het doel in. Tot de 71 minuut was het een chaotische op en neer wedstrijd maar na de 3-3 van De Graafschap in minuut 71 was het ADO Den Haag die de wedstrijd besliste door de 4-3 en 5-3 te maken, allemaal binnen acht minuten na de 3-3. Helaas was één van de doelpunten te wijden aan Jansen, die een fout beging. Daarnaast wist hij wel erger te voorkomen door vier ballen tegen te houden.

PSV – Excelsior 3-1
Mimeirhel Benita
Excelsior hoopte te stunten in Eindhoven maar tevergeefs. Een hattrick van Luuk de Jong deed het team van Benita de das om. In de slotfase werd het nog even spannend toen Excelsior dacht de 3-2 te maken in de 90e minuut maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel. Benita mocht in de 83 minuut invallen.

PEC Zwolle – sc Heerenveen 2-2
Patrik Wålemark
De club uit Heerenveen wist ternauwernood te ontsnappen aan een nederlaag. Nunnely scoorde in de 91e minuut, waardoor de stand op 2-2 kwam. Dit werd de eindstand. Wålemark begon in de basisopstelling als rechtsbuiten. Hij speelde 65 minuten mee. Hij creëerde drie grote kansen, won één strafschop waaruit gescoord werd en had twee schoten waarvan er één op doel ging.

Vitesse – FC Utrecht 0-0
Ramon Hendriks
Vitesse kan in de competitie alle punten gebruiken, dus dit punt is mooi meegenomen in een wedstrijd waarin de tegenstander in verhouding beter was. Hendriks en teamgenoten zorgden er vanaf minuut één tot negentig voor dat er geen bal langs de defensie ging van de Arnhemmers. Hendriks, die de meeste tackles van iedereen maakte (3), verdedigde de bal tien keer uit, won hem twee keer terug en blokkeerde twee keer een schot van Utrechtse kant. Hij won ook zes van zijn elf duels.

Gil Vicente FC - Amarante FC (TAÇA DE PORTUGAL) 3-1
Tidjany Touré
In de achtste finale deed het team van Touré wat het moest doen: er werd gewonnen van Amarante FC, uitkomend op het derde niveau van Portugal. Wel met hakken over de sloot: in de 88e en 90e minuut werd het duel pas beslist. Touré zat niet bij de wedstrijdselectie, de reden is onbekend.

Gil Vicente FC – CF Estrela da Amadora 1-1
Tegen het vorig seizoen gepromoveerde CF Estrela da Amadora, dat dit seizoen verassend goed presteert, werd er niet gewonnen. Ook bij deze wedstrijd zat Touré niet bij de selectie.

Juventus – US Sassuolo
Marcus Holmgren Pedersen
Deze wedstrijd wordt morgenavond gespeeld. Dan zal er een update in dit artikel volgen.

CA Boca Juniors
Ezequiel Bullaude
Na een lange winterstop staat de start van het Argentijnse seizoen weer voor de deur. Volgende week zondag beginnen de Argentijnen aan de competitie. Bullaude speelde gisteren wel mee in de oefenwedstrijd tegen Gimnasia y Tiro. Hij begon in de basis en was trefzeker: in de 9e minuut tekende hij voor de openingstreffer. Dit bleek ook de eindstand.