'Eerste helft was een van de beste helften die ik van Feyenoord gezien heb dit seizoen'

22 reacties 22
Bron: Nos.nl

Feyenoord kwam zondag in de eigen Kuip niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen NEC Nijmegen. Daardoor zagen de Rotterdammers koploper PSV verder uitelopen naar twaalf punten. Feyenoord blijft tweede, maar moet rekening houden met FC Twente dat op twee punten is genaderd.

Pierre van Hooijdonk zag Feyenoord zondag ook spelen. 'Eerste helft was een van de beste helften die ik van Feyenoord gezien heb dit seizoen', aldus Van Hooijdonk bij Studio Voetbal van de NOS. 'NEC is niet dichter dan dertig meter van de goal van Feyenoord geweest. Tot de 44e minuut, dat ze een vrije trap krijgen en dat werd de aansluitingstreffer.' Door dat doelpunten gingen de twee ploegen rusten met een 2-1 tussenstand.

In de tweede helft had Feyenoord het lastig, zag ook de oud-Feyenoorder. 'Tweede helft was er niet meer zoveel over van het Feyenoord van de eerste helft. In de eerste helft vind ik, creëren ze veel kansen.' De Rotterdammers lijken vooral moeite te hebben met scoren. Ondanks dat Santiago Gimenez opnieuw het net wist te vinden lijken de andere spelers niet vaak trefzeker te zijn. 'Je zit bij Feyenoord wel elke keer te kijken, wie moeten de doelpunten maken.'

Ondanks dat Feyenoord zondag twee punten verspeelde, denkt Ibrahim Afellay dat de Rotterdammers uiteindelijk toch op de tweede plek eindigen. 'Ik verwacht wel dat Feyenoord tweede gaat worden. Uiteindelijk vind ik Feyenoord wel vele malen sterker dan dat Twente dat zij in staat zijn om die positie vast te houden.'