Tussen welke grote namen kunnen wij de Feyenoorders zien?

Tussen welke grote namen kunnen wij de Feyenoorders zien?

1 reactie 1
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Waar dit weekend de eredivisie van start gaat, gaat ook de Afrika Cup van start in Ivoorkust. Feyenoord is Yankuba Minteh (Gambia) en Ramiz Zerrouki (Algerije) kwijt, zo lang beide teams nog in het toernooi zitten. Over de Afrika Cup bestaan veel vooroordelen en daar werd vroeger nog wel eens lacherig over gedaan, maar hoe zit dat nu? Journalist Nik Nok schreef er een stuk over in de zaterdagkrant van het Algemeen Dagblad.

Veel van de voetbalsupporter herinneren zich nog een ijzersterk Nigeria in de jaren 90 van de vorige eeuw, of hebben er misschien wel eens ooit van gehoord. Namens zoals Nwankwo Kanu, Sunday Oliseh, Taribo West en Jay-Jay Okacho stonden symbool voor een fantastische generatie spelers. Misschien is het huidige Nigeria niet zo goed, maar oud-Feyenoorder Cyriel Dessers is niet eens in aanmerking gekomen voor een plek bij de selectie. Misschien niet zo gek met Victor Oshimen, Samuel Chuckwueze en Ademola Lookman. Een kanshebber voor de titel. Ook Marokko krijgt een favorietenrol toegeschoven, alhoewel zij niet zo sterk zijn als een paar jaar geleden. En wat te denken van Egypte met Mo Salah, of Senegal als titelhouder?

Nee, de tijd van alleen maar lompe tackels is wel een beetje voorbij. Het is meer dan dat. Ook andere grote namen zullen erbij zijn: Hakimi zal Marokko aan de hand pakken, Haller probeert Ivoorkust op sleeptouw te nemen en Sadio Mané wil datzelfde met Senegal. Feyenoord Zerrouki speelt bij Algerije in de selectie met Riyad Mahrez, nog steeds een grote naam. Natuurlijk is niet alles koek en ei, bewijzen ook de berichten over Gambia, maar heb je een momentje over? Schakel dan zeker in, ook om Feyenoorders Minteh en Zerrouki te zien.

Lees ook