HUURLINGEN | Osundina bekroond tot 'Man of the Match'

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant. Ook Ezequiel Bullaude wordt voorlopig niet meegenomen. Het seizoen in Argentinië is voor CA Boca Juniors inmiddels voorbij. Voor de rest van de spelers die niet behandeld worden is het op dit moment winterstop.

FC Dordrecht – FC Emmen 2-1
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
FC Dordrecht wist de laatste wedstrijd in 2023 winnend af te sluiten. Voormalig Eredivisionist FC Emmen kwam op bezoek bij De Schapenkoppen. Het was de wedstrijd van de Feyenoorders: Sebaoui en Osundina waren doeltreffend. Osundina, die de meeste duels won van iedereen, scoorde in de 45e minuut de 1-0, ook wel een prachtige goal. Konings van FC Emmen maakte slechts 2 minuten later de 1-1, waardoor beide ploegen alsnog met een gelijke stand gingen rusten. Sebaoui was in de 56e minuut de matchwinner.Ook ’t Zand begon in de basis. Hij had een passnauwkeurigheid van 84% en won zeven van zijn 12 duels. Voor Osundina was het een mooie wedstrijd: hij werd bekroond tot man van de wedstrijd. Tsoungui zat niet bij de wedstrijdselectie, voor hem was het door een schorsing al even winterstop.

De Graafschap – Jong PSV AFGELAST
Thijs Jansen
De wedstrijd De Graafschap – Jong PSV werd door de slechte weersomstandigheden en het veld in Doetinchem afgelast. Het is nog niet bekend wanneer deze wedstrijd ingehaald wordt.

US Sassuolo – Genoa CFC 1-2
Marcus Holmgren Pedersen
Met Feyenoord-huurling Marcus Pedersen in de basis wisten de Italianen niet te winnen thuis van Genoa CFC. In de 28e minuut kwamen ze wel op voorsprong door een doelpunt van Pinamonti, maar Gudmundsson en Ekuban beslisten de wedstrijd. Ekuban scoorde nota bene in de 87e minuut pas de winnende treffer. Pedersen maakte één tackle, verdedigde drie keer uit en won de bal zes keer terug. Hij won zes van zijn zeven duels. Hij maakte als één van de weinigen aan de kant van US Sassuolo indruk.