Krabbendam over vertrek topspits: 'De druk op die jongen is gigantisch groot'

Krabbendam over vertrek topspits: 'De druk op die jongen is gigantisch groot'

16 reacties 16
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord-spits Santiago Gimenez is door VI uitgeroepen tot beste speler van het jaar 2023. De topscorer van de Rotterdams verdient deze titel niet voor niks. In een video van VI, te vinden op de website, vertelt Martijn Krabbendam waarom de Mexicaanse goalgetter zo goed is.

‘Hij is de eerste Feyenoord-speler, na Dirk Kuijt, die in één kalenderjaar meer dan 30 keer weet te scoren. Dat is een prestatie van formaat.’ Krabbendam weet dat Gimenez tot aan januari ‘maar’ twee goals heeft gemaakt. Gimenez begon zijn Feyenoord-carriere, vorig seizoen, vooral op de bank. Na de winterstop kwam de aanvaller in het veld en wist belangrijke goals te scoren.

De Mexicaan, geboren in Argentinië, kwam dit jaar ook uit voor zijn land Mexico en niet zomaar. Hij scoorde de winnende goal in de Gold Cup. ‘Terug bij Feyenoord was het even moeilijk met zijn jetlag, maar daarna heeft hij de draad weer opgepakt en is hij blijven scoren.’ ‘Santi’ wordt elke week populairder in zijn eigen land, ondanks dat hij vaak op de bank begin het nationaal elftal. In Rotterdam is Gimenez erg populair, maar hij stelt zich wel bescheiden. Krabbendam stelt zelfs dat de Mexicaan populairder is dan favorieten Guidetti en Pelle. ‘Gimenez is ook de beste afmaker’, weet ‘Krabby’ door de statistieken. Meevoetballend moet het nog wel beter, laat Krabbendam nog even vallen.

Krabbendam denkt dat Gimenez na dit seizoen weg is: ‘De roep dat hij moet gaan, klinkt al in Mexico. De druk op die jongen is gigantisch groot.’ Feyenoord heeft met Ueda al een opvolger in huis, vindt de Feyenoord-watcher. Maar Krabbendam laat ook merken dat voetballend Gimenez misschien nog wel een jaar zou moeten blijven om beter te worden. Wat moet het opleveren? ‘Als jij je spits verkoopt, dan moet het een recordtransfer worden.’ Krabbendam denkt aan bedrag van minimaal 40 en 50 miljoen. ‘Hij moet alles nog bewijzen, maar heeft wel bewezen dat hij het in zich heeft.’

Lees ook