'Dat is toch iets wat we onszelf kunnen verwijten'

'Dat is toch iets wat we onszelf kunnen verwijten'

5 reacties 5
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Trainer Arne Slot reageert voorde camera van Feyenoord op de winst gisteravond tegen FC Utrecht. Feyenoord wint en gaat door naar de volgende ronde van de KNVB-beker. Het is nu dan ook officieel winterstop voor Feyenoord, iets waar de ploeg wel aan toe is. Het interview is te vinden op het YouTube-kanaal van Feyenoord. 

‘Ik denk dat iedereen heeft kunnen zien dat we tot aan 2-0 lekker en goed aan het voetballen waren’, begint Slot. Daarna krijgt Feyenoord de 2-1 om de oren en dat voelde als een tik.  ‘Ik heb gezien dat jongens op hun tandvlees het einde haalden.’ Slot is dan ook blij dat ze de wedstrijd verder goed doorgekomen zijn, maar het is toch zwaar geweest voor ‘zijn mannen’: ‘Sommige jongens zijn wel toe aan een x aantal dagen vrij.’

Slot gaat verder in op het spel in het eerste half uur: ‘De ene aanval was misschien nog wel mooier dan de andere.’ Na de 2-1 zag de oefenmeester wat anders: ‘Dan kun je toch zien dat Utrecht een ploeg heeft die 10 keer niet verloren heeft en dan weer energie vinden om toch in de wedstrijd te blijven.’ Feyenoord krijgt zelf nog kansen op 3-1, maar weet die niet te verzilveren. ‘Als je die niet maakt, dan weet je altijd dat het op het eind nog een beetje billenknijpen wordt.  Slot is kritisch: ‘Dat is toch iets wat we onszelf kunnen verwijten. Op het moment dat je zoveel beter bent kan je je niet veroorloven om uit zo’n moment de tegenstander weer terug in de wedstrijd te laten komen.’ De trainer ziet dat het niet de eerste keer is dat dit gebeurd en Feyenoord zal hierin moeten groeien voor de tweede seizoenshelft. Slot krijgt de vraag of hij gevreesd heeft voor een verlenging: ‘Jazeker, niet dat dat ze zoveel kansen krijgen maar je weet de bal altijd een keer verkeerd kan vallen.’ Slot is tevreden dat ze overeind bleven.

Daarna kijkt Slot terug op het kalenderjaar 2023. ‘Uiteraard kom je dan als eerste bij de titel uit. Als je dat als Feyenoord-speler, trainer, staflid mag meemaken, dat is uniek.’ Slot zal dat nooit meer vergeten, maar zag nog meer mooie momenten: ‘Ik heb ook ongelooflijk mooie herinneringen aan ons Champions League-seizoen dit jaar waar wij twee mooie resultaten hebben gehaald én een aantal mooie wedstrijden gespeeld hebben waarin we Feyenoord op een fantastische manier aan het publiek hebben gepresenteerd.’ Slot is blij dat ze de laatste twee wedstrijden van het kalenderjaar ook gewonnen hebben: ‘Daarmee doe je recht aan hoe je in 2023 hebt gepresteerd.’

Hoe gaat Slot de winterstop in? ‘Het vervelende is dat alles om en nabij overeen komt met vorig jaar de eerste seizoenshelft, alleen het gevoel qua euforie is compleet anders. We hebben eigenlijk heel weinig blijdschapsmomenten gehad. Het doorgaan in de Europa League voelde als een teleurstelling, terwijl het vorig jaar als een euforie gold.’ Slot kijkt nog meer terug: ‘Vorig jaar stonden we in de winterstop bovenaan met minder punten dan we nu hebben.’ Slot geeft aan dat er weinig momenten waren waarop ze echt blij waren dat het ook zichtbaar was tijdens de laatste fase van de bekerwedstrijd gister. Slot gaat zelf proberen het voetbal los te laten in de komende winterbreak.

Lees ook