Kritiek op drietal Feyenoorders: 'Je ziet gewoon dat hij geen top is'

Kritiek op drietal Feyenoorders: 'Je ziet gewoon dat hij geen top is'

85 reacties 85
Foto: Pro Shots

Feyenoord kent dit weekend geen voetbalverplichtingen. Donderdagavond wist de ploeg van trainer Arne Slot ternauwernood met 3-1 thuis te winnen tegen FC Volendam door twee doelpunten in blessuretijd. De goal van FC Volendam kwam tot stand door een foutje van Feyenoord-aanvoerder Gernot Trauner. Aad de Mos laat in gesprek met Voetbalzone weten dat hij niet gecharmeerd is van het centrale duo bij Feyenoord en heeft ook kritiek op de topscorer van de Eredivisie: Santiago Gimenez.

“Hancko en de Apotheker (Trauner, red.) zijn niet zo goed als iedereen denkt. Ze missen sowieso snelheid in bepaalde situaties”, stelt de voormalig trainer van onder meer Ajax en PSV. Volgens De Mos zijn beide verdedigers kwetsbaar bij ballen die vanaf de flanken komen en is de communicatie tussen het centrale hart van de defensie en keeper Justin Bijlow alles behalve geweldig. Ook is het niet in vorm zijn en het te maken hebben met een sterke tegenstander in de UEFA Champions League (doelend op Atlético Madrid) de reden voor de uitschakeling in het miljardenbal.

Ook is De Mos niet van plan om mee te gaan met de hype rondom Mexicaanse spits Santiago Gimenez, ondanks dat de Feyenoorder na vijftien duels al op achttien doelpunten staat in de Eredivisie; een goal minder dan de topscorer van vorig seizoen: Anastasios Douvikas. Desondanks ziet De Mos de Mexicaan niet tot de hoogste categorie spelers behoren. “Nee, natuurlijk niet. Je ziet gewoon dat hij geen top is.”

Feyenoord neemt het aankomende woensdag op tegen Celtic in Glasgow voor de laatste wedstrijd in de UEFA Champions League dit seizoen. De Rotterdammers zullen na de winterstop uitkomen in de UEFA Europa League.

Lees ook