Positiviteit over Feyenoord en ruwe diamant: 'Hij was een speler die Mexicanen zelfs niet kenden'

Positiviteit over Feyenoord en ruwe diamant: 'Hij was een speler die Mexicanen zelfs niet kenden'

4 reacties 4
Bron: AS
Foto: Pro Shots

Nu de achterstand van Feyenoord op koploper PSV tien punten bedraagt, wordt het voor de Rotterdammers een moeilijke opgave om de titel te prolongeren. Toch is de titelstrijd nog niet over volgens Ruud Gullit, oud-speler van zowel Feyenoord als PSV. Tegenover het Spaanse medium AS gaat hij in over de titelstrijd en over ruwe diamant, Santiago Gimenez.

Volgens Gullit heeft de Mexicaan een fantastisch jaar achter de rug en roemt hij Feyenoord voor het aantrekken van de spits. “Hij was een speler die Mexicanen zelfs niet kenden”, vertelt de Ballon d’Or-winnaar van 1987. Gullit heeft alleen maar lovende woorden over de spits, die hij zelf een ruwe diamant vindt en een fantastische spits die al de top bereikt heeft.

Vervolgens praat Ruud Gullit over de titelstrijd tussen Feyenoord en PSV die in zijn ogen nog voortduurt. “Een titel winnen is een ding, maar opnieuw kampioen worden is het allermoeilijkste”, verklaart Gullit, die positief blijft totdat de titel definitief niet meer te behalen valt. Waar Gullit vooral vasthoudt is dat Feyenoord niet speelt als een team dat al tien punten achter de koploper staat. “Feyenoord speelt met dezelfde energie en kracht als voorheen, maar de tegenstanders hebben ze nu vaker door.”

Feyenoord zal pas woensdag weer in actie komen, doordat de wedstrijd tegen FC Volendam naar donderdagavond werd vervroegd. De ploeg van Arne Slot wist met veel moeite 3-1 te winnen in de eigen Kuip.

Lees ook