'Dat zegt dat mensen wel heel snel verwend zijn'

'Dat zegt dat mensen wel heel snel verwend zijn'

6 reacties 6
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam blikt terug, op de website van VI, op de gewonnen wedstrijd van Feyenoord tegen FC Volendam. In een matige wedstrijd wist Feyenoord, in een ‘ouderwetse slotfase’ met 3-1 te winnen, terwijl het lang 1-1 stond.

‘Wij zitten hier binnen koffie te drinken en er werd blijkbaar gefloten’, zo begint Krabbendam zijn verhaal. ‘Dat zegt dat mensen wel heel snel verwend zijn’, gaat Krabbendam verder. ‘Kijk, Feyenoord speelt een moeilijke wedstrijd tegen een moeilijke ploeg omdat ze met z’n allen in de zestien staan. Ga dan maar kansen creeëren.’ Krabbendam doelt hiermee op het extreem verdedigend spel van FC Volendam, dat op een gegeven moment rond de 16% balbezit had.

‘Het scenario zag er wel goed uit, omdat ze op voorsprong kwamen. Maar die 1-1, prachtige goal trouwens van die Zeefuik, dat mag gewoon niet gebeuren.’ Krabbendam zag daar Volendam strijden om dat punt mee te nemen uit Rotterdam. Maar in een knotsgekke slotfase komt eerst Gimenez raak uit de voorzet van invaller Javairo Dilrosun en daarna scoort Paixao een relatief makkelijk goal, na voorbereidend werk van die andere invaller Leo Sauer.

Feyenoord heeft, ondanks het gevoel van sommige supporters, nu één punt meer dan vorig jaar na vijftien wedstrijden. Ook scoren de Rotterdammers acht doelpunten meer dan vorig seizoen, het aantal tegentreffers is gelijk gebleven. Woensdag speelt Feyenoord de uitwedstrijd in de Champions League tegen Celtic. Deze wedstrijd gaat vooral om de eer en om het geld, dat bij een overwinning geïnd kan worden.

Lees ook