EREDIVISIE | AZ verliest na restant van 5 minuten van NEC, Ajax wint restant van RKC

14 reacties 14

Vanavond werden de restanten van de wedstrijden die onlangs niet zijn uitgespeeld hervat en uitgevoetbalt. Om 19:00 werden de laatste minuten van AZ tegen NEC (speelronde 10) uitgespeeld, waarna RKC om 20:00 in de slotminuten op jacht ging naar de gelijkmaker tegen Ajax (speelronde 7).

De wedstrijd tussen AZ en NEC werd op 29 Oktober gestaakt in de 90e minuut omdat Bas Dost destijds op het veld ineen was gezakt, die achteraf een ontstoken hartspier bleek te hebben. De wedstrijd werd hervat vanaf minuut 90 met een 1-2 stand in het voordeel van de Nijmegenaren. Ondanks dat AZ nog 2 kansen kreeg in de resterende 5 minuten, is het de Nijmegenaren gelukt de overwinning over de streep te trekken. Dit is goed nieuws voor Feyenoord, dat behoud de voorsprong van 2 punten op AZ.

De Wedstrijd tussen RKC en Ajax werd op 30 September gestaakt in minuut 84 toen Ajax-spits Brian Brobbey hard in botsing kwam met RKC-keeper Etienne Vaessen. Deze wedstrijd werd hervat vanaf minuut 84 met een 2-3 stand in het voordeel van de Amsterdammers. Verder dan een kopbal die in het dak van het doel belandde van Stevanovic kwam RKC niet.

Hieronder vind je het programma met aansluitend op de wedstrijden de eindstanden.