'Ik denk dat het hoogtepunt van Feyenoord achter ze ligt'

'Ik denk dat het hoogtepunt van Feyenoord achter ze ligt'

32 reacties 32
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord lijkt de titelaspiraties voorlopig in de koelkast te kunnen zetten. Daarnaast wist het ook niet te overwinteren in de Champions League. De Rotterdammers kregen twee grote klappen te verwerken in één week tijd. In de Kick-off Eredivisie podcast van de Telegraaf gaan Valentijn Driessen en Mike Verweij in op de rampweek van Feyenoord.

Valentijn Driessen heeft de nederlagen en tegenvallende prestaties van Feyenoord niet aan zien komen: "Die zijn me heel erg tegen gevallen. Ik had daar veel meer van verwacht. Ik had verwacht dat zij veel competitiever zouden zijn op dit niveau." De columnist is zelfs van mening dat de Rotterdammers niet aan een vormdip lijden maar simpelweg niet beter kunnen. "Ik denk dat het hoogtepunt van Feyenoord achter ze ligt. Zo rond de wedstrijd tegen Lazio Roma. Toen konden ze iedereen nog verrassen met dat spel. Atletico Madrid kon zich wapenen tegen dat spel net als PSV, hetzelfde verhaal. Als je onder die druk uit kan voetballen dan wordt Feyenoord heel kwetsbaar."

Volgens Driessen mocht Feyenoord van geluk spreken dat het niet tegen een veel grotere nederlaag aan liep tegen Atletico. Naast de drie gelukkige goals, moest Justin Bijlow meermaals reddend optreden. Valentijn Driessen snapte weinig van de opstellingen in beide wedstrijden: "Hij speelde eigenlijk tegen Atletico Madrid zoals hij tegen PSV had moeten spelen en andersom." Driessen zag dat Feyenoord tegen Atletico Madrid speelde met twee diepe buitenspelers, zonder Zerrouki en tegen PSV met twee naar binnenkomende flankspelers en met Zerrouki: "Het beste is een combinatie van diepgang en naar binnen komen. Dus niet met twee specifieke buitenspelers of juist twee jongens die blijven hangen."

Daarnaast vindt Valentijn Driessen dat Feyenoord wel erg afhankelijk is van de scoringsdrift van Santiago Gimenez, die niet in grootste vorm verkeerd: "En Gimenez heeft het nu ook even niet helemaal. Hij scoort wel, maar daar ging een blunder aan vooraf van de keeper. Paixão en Jahanbakhsh zijn ook niet genoeg." Volgens Mike Verweij was het gedrag van Arne Slot vergelijkbaar met Maurice Steijn eerder dit seizoen: "Hij zei dat Feyenoord zes spelers wilde die uiteindelijk naar PSV zijn gegaan, wat zegt dat over de jongens in de selectie die je tot je beschikking hebt?"

Lees ook