Bakayoko looft Hartman: 'Ik heb een keer tegen hem gespeeld in de Johan Cruijff Schaal en ik vond hem eigenlijk heel goed'

Bakayoko looft Hartman: 'Ik heb een keer tegen hem gespeeld in de Johan Cruijff Schaal en ik vond hem eigenlijk heel goed'

Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Morgenmiddag krijgt Feyenoord koploper PSV op bezoek in de Kuip. De Eindhovenaren missen buitenspelers Noa Lang en Hirving Lozano en hadden met een beetje pech ook buitenspeler Johan Bakayoko moeten missen door een discutabel niet gegeven gele kaart tegen FC Twente afgelopen weekend.

Terecht of niet, het feit blijft dat Bakayoko de kaart niet kreeg en gewoon inzetbaar is in de topper tegen Feyenoord. De buitenspeler is Johan Cruijff Talent van de maand en in gesprek met Hans Kraaij jr. op ESPN blikt hij vooruit op het duel met op flank tussen Quilindschy Hartman en hij. “Feyenoord staat voor de deur. Hartman-Bakayoko: op wie moet ik mijn geld zetten?”, vraagt Kraaij aan de buitenspeler. “Dat is een goeie”, zegt de Belgisch international lachend. “Zet maar het geld op wie jij wilt zetten. Wie denk jij?”

De analist van ESPN zegt hij het niet weet en dat de buitenspeler er zelf grip op heeft. “Ik kan mijn geld niet op iemand anders zetten. Dan zet ik het geld wel op mezelf.” Vervolgens vraagt Hans Kraaij jr. aan Bakayoko waar Hartman rekening mee moet houden. “Met alles. Ik denk dat ze met het hele team rekening mee moeten houden.”, stelt de Belg. “Ik denk dat de kracht van PSV is dat spelers niet spelen in het veld komen ook presteren. Dus hij moet zich niet alleen focussen op mij, maar op het hele team.” De Belg heeft wel lovende woorden over voor de linksback. “Het is zeker een goede speler. Ik heb een keer tegen hem gespeeld in de Johan Cruijff Schaal en ik vond hem eigenlijk heel goed.” 

Kraaij stelt dat Hartman zich heel erg vastbijt op een tegenstander en direct in zijn rug zit en vraagt aan Bakayoko: “hoe kan je dat ontwijken?”. De Belg zegt dat variatie in zijn spel brengen het belangrijkste is. “Diepgaan, in de bal komen, naar binnen en buiten. Het is een beetje een schaakspel en dan moet je de pionnen op het juiste moment zetten. Hopelijk wint de beste.”

Hartman en Bakayoko troffen elkaar voor het laatst in augustus in de Kuip. Toen stond de Johan Cruijff Schaal op het spel. De Eindhovenaren wisten door een 0-1 overwinning aan het langste eind te trekken.

Lees ook