'Trauner ziet nog rijke toekomst bij Feyenoord'

'Trauner ziet nog rijke toekomst bij Feyenoord'

3 reacties 3
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Gernot Trauner is enorm populair in Rotterdam en omstreken. Bijnamen als The General, De Apotheker en De Kale Kletser geven aan dat de Oostenrijkse verdediger vaak besproken wordt in de media en bij supporters. Algemeen Dagblad interviewt Trauner en publiceert dat op hun site.

Journalist Mikos Gouka gaat in gesprek met de onverstoorbaar ogende centrumverdediger. Trauner wil het liever niet teveel hebben over PSV. Trauner vindt dat Feyenoord zelf te makkelijk in het begin punten heeft laten liggen en dat het gat van 7 punten daarom groot is. Trauner weet ook dat Feyenoord moet winnen omdat een voorsprong van 10 punten bijna niet in te halen is.

Trauner heeft een belangrijke rol in het veld maar ook buiten het veld. Iedereen herinnert zich nog wel zijn vertolking van het nummer ‘overal waar jij gaat’ tijdens het kampioensfeest vorig jaar. Ook droegen er spelers een masker van Trauner, Trauner zelf deed daar lachend aan mee. Trauner houdt van hard werken, zo is hij opgevoed. Maar aan de andere kant mogen successen ook gevierd worden. De Kale Kletser is 31 jaar oud en voelt het meer en meer een privilege dat hij kan voetballen, mensen blij kan maken en zo zijn geld kan verdienen.

Hij hoopt nog lang mee te kunnen: ‘Feyenoord is geen club die voor tweeduizend mensen speelt. Er zit hier altijd meer dan vijfenveertigduizend man publiek. Laatst stonden we na afloop op het veld en zwaaiden we naar de supporters. Toen zei ik tegen een ploeggenoot: ik heb nog nooit drugs gebruikt, maar spelen in de Kuip is toch ook een soort drug.’ De Apotheker vindt ook dat voetballers zich meer bewust zouden mogen zijn van het voorrecht en zelf ook meer zouden mogen genieten.

Het AD beloonde Trauner met een persoonlijke prijs voor het meest constante spel in de maanden augustus en september. De kale verdediger is daar trots op en neemt, als hij ooit definitief terug gaat nar Oostenrijk, al zijn prijzen mee als herinnering van de mooie tijden. Maar als het aan Trauner ligt, wordt dat moment nog even uitgesteld. Het contract van Trauner loopt nog tweeënhalf jaar en dat wil hij zeker uitdienen en in die tijd nog veel moois bereiken.

Der Gernot speelt geen drie wedstrijden in de week, daartoe is hij fysiek niet toe in staat op dit moment. Maar als het nodig is, staat Trauner er meteen. Trauner vertelt dat hij ook op de bank goed bezig is met kijken en analyseren, waardoor hij naar eigen zeggen geen zeven wedstrijden meer nodig heeft om er te staan. Trauner was bijvoorbeeld uit bij SS Lazio nodig en stond er meteen, Trauner grapte hier zelf over dat hij in Stadio Olimpico meer gespeeld heeft dan in het stadion van Excelsior.

Trauner is vol lof over zijn trainer Arne Slot. Sterker nog, de verdediger geeft aan in vier maanden onder Slot meer geleerd te hebben dan in zijn gehele voorgaande loopbaan. Slot is duidelijk, er worden beelden gekeken en de spelers weten exact wat ze moeten doen. Ook de fysieke staf werkt hard om Trauners lijf in de best mogelijke staat te houden. Tegen Excelsio speelde Trauner niet omdat hij op deze wijze wel tegen Atletico Madrid én PSV kan spelen. Is alles dan perfect? Nee, de verdediger weet dat hij één statistiek tegen heeft. Hij heeft nog nooit gescoord namens Feyenoord en dat is iets wat er toch maar snel van moet komen, vindt de betrouwbare verdediger.

Lees meer over
Lees ook