Wim Kieft neemt het op voor Feyenoorder

Wim Kieft neemt het op voor Feyenoorder

6 reacties 6
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Spits Santiago Gimenez kreeg na zijn optreden van afgelopen dinsdag flink wat commentaar. Criticasters zeggen dat de Mexicaanse goalgetter alleen in de eredivisie scoort en internationaal te weinig laat zien. Oud-voetballer Wim Kieft is het daar niet mee eens en legt in zijn column voor De Telegraaf uit waarom Gimenez meer krediet verdient.

‘Begrijpelijk dat de meetlat ligt bij Europese topduels, maar het is flauwekul om te stellen dat hij alleen in de Eredivisie scoort; Gimenez schoot er ook twee in tegen Lazio Roma.’ Dit schrijft de voormalig topvoetballer en hij lijkt hiermee te willen zeggen dat ‘Santi’ meer kan dan alleen in de eredivisie scoren.

Kieft vindt dat Gimenez echt goed is in de zestienmeter: ‘Normaal weet hij zijn ruimte daarin te vinden, ook als het wat voller is.’ Kieft, die zelf ook menig goal gemaakt heeft, geeft aan dat Feyenoord zeer aanvallend speelde en er juist daardoor weinig ruimte was voor Gimenez. De organisatie bij Atletico Madrid stond als een huis en het aanvallende spel van trainer Arne Slot wordt zelfs ‘wat naïef’ genoemd. Kieft zet, zoals meer mensen, vraagtekens bij het niet opstellen van Ramiz Zerrouki. Maar de oud-voetballer zag ook een Atletico dat zich niet in liet zakken, maar vanaf het begin hoog op het veld de opbouw van de Rotterdammers verstoorde.

Lees ook