'Als je PSV en Feyenoord naast elkaar zet, dan is Feyenoord in alles een beter voetballende ploeg'

'Als je PSV en Feyenoord naast elkaar zet, dan is Feyenoord in alles een beter voetballende ploeg'

7 reacties 7
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord-watcher en journalist Martijn Krabbendam is duidelijk bij VI, te vinden op de website. Feyenoord is voetballend beter dan PSV. In gesprek met Sjoerd Keizer en Pieter Zwart onderbouwt hij zijn mening.

‘Als je PSV en Feyenoord naast elkaar zet, dan is Feyenoord in alles een beter voetballende ploeg.’ Wel geeft Krabbendam aan dat ‘beter voetballen’ niet altijd betekent dat je een wedstrijd winnend afsluit. Krabby ziet dat PSV veel individuele kwaliteiten heeft en trainer Peter Bosz hen goed laten voetballen, maar hoort van tegenstanders dat Feyenoord toch echt beter voetbalt.

‘Het verschil tussen PSV en Feyenoord is dat Feyenoord beter voetbalt omdat ze ook anders op het veld staan. Ze doen dingen die je niet vaak ziet.’ Krabbendam geeft ook het voorbeeld van de spelers van Excelsior, de vorige tegenstander van Feyenoord: ‘Spelers zeiden ook dat zij dit niveau nog niet eerder hadden meegemaakt.’ Maar hoe ziet Krabbendam dat dan? ‘PSV hoeft niet goed te spelen om wedstrijden te kunnen winnen, Feyenoord moet het gewoon hebben van teamspel om tot kansen te komen en dat is altijd moeilijker.’

Pieter Zwart ziet ook dat PSV in de eindfase nog allerlei ‘lopers’ kan brengen en dat de Eindhovenaren zou een wedstrijd kunnen omdraaien of openbreken. Analist Zwart zie ook dat PSV dan de bal achter de laatste lijn legt en dat deze manier van voetballen voor de neutrale kijker attractief kan zijn. Zwart ziet dat Feyenoord iets minder agressief druk zet dan vorig jaar: ‘Dit heeft ook te maken met welke spelers je in je elftal hebt. Of je Guus Til of Calvin Stengs in je team hebt, maakt natuurlijk wel uit voor de manier van druk zetten.’ Krabbendam kijkt liever naar de opbouw van Feyenoord dan die van PSV.

Lees ook