Slot: 'Als je mag kiezen is wel duidelijk wat je liever speelt'

Slot: 'Als je mag kiezen is wel duidelijk wat je liever speelt'

10 reacties 10
Bron: Rtl.nl
Foto: Pro Shots

Arne Slot wist met zijn Feyenoord niet te winnen van Atletico Madrid en weet dat het gaat overwinteren met een tussenronde in de Europa League. De coach wilde met de Rotterdamse equipe een verrassing neerzetten tegen de Madrilenen. Bij de camera's van RTL uitgezonden op RTL 7 gaat de trainer in op de wedstrijd van zijn ploeg. 

Slot wordt gevraagd of Feyenoord een maatje te klein is voor Atletico Madrid, daar gaat de coach niet direct in mee: "Tegen ditzelfde Atletico hebben een paar weken geleden ook gespeeld. Maar ik vond Atletico erg goed vandaag, ze konden elkaar makkelijk vinden. Toen ze de bal veroverden hadden ze veel meer rust dan wij. Dan zie je dat wij veel ballen wegschieten, paniekerig." Toch weet de trainer wel direct aan te kaarten dat Feyenoord zeker niet kansloos was: "Desondanks hebben wij wel de eerste kans gekregen en ook een grote met Minteh. Maar zoals we ze tegen krijgen dat past wel een beetje in ons Champions League seizoen."

Ook toen Atletico Madrid op voorsprong kwam zag Slot dat Feyenoord zeker niet een verloren wedstrijd speelde maar wederom slecht om ging met de geboden kansen: "We moeten niet vergeten dat Hartman bij 0-1 een bal afpakt en Santi een bal geeft waarvan ik denk dat hij er meer mee kan." Simon Zijleman van RTL vraagt Slot of hij de derde plaats in deze poule terecht vindt: "Ik denk altijd dat waar je staat dat het terecht is, maar ik denk dat we het in de uitwedstrijden bij Lazio en Atletico hebben laten liggen. Maar zoals Atletico is een ploeg die hoeft niet beter te zijn om toch te winnen, dat zag je in de uitwedstrijd." 

Net als vorig seizoen mag Feyenoord zich gaan opmaken voor de Knock-out fase van de Europa League. Destijds werd Feyenoord uitgeschakeld door AS Roma. Arne Slot wordt gevraagd naar wat hij er van vindt dat hij zich weer mag melden op het 'tweede niveau' van de Europese competities. "Als je mag kiezen is wel duidelijk wat je liever speelt."

Lees ook