Stengs probeert nederlaag te duiden: 'Daardoor kregen we ze moeilijk onder druk'

Stengs probeert nederlaag te duiden: 'Daardoor kregen we ze moeilijk onder druk'

1 reactie 1
Bron: Rtl.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft zijn op één na laatste wedstrijd in de Champions League in het seizoen 2023/2024 inmiddels gespeeld en weet dat het niet meer kan overwinteren. De laatste wedstrijd tegen Celtic heeft geen invloed meer op de eindstand in de Poule E waar ook Lazio Roma zich in bevond. In de eerste wedstrijd tegen Celtic en Atletico Madrid was de grote uitblinker nog Calvin Stengs. De creatieve middenvelder annex rechtsbuiten werd na de wedstrijd Feyenoord - Atletico geïnterviewd door een verslaggever van RTL, uitgezonden op RTL 7.

Calvin Stengs probeert zijn vinger te leggen waar Feyenoord vandaag te kort schoot, maar kijkt vooral naar de tegenstander: "Ik denk dat Atletico vandaag heel erg goed was. Ze waren vandaag beter dan wij dus we hebben terecht verloren." De interviewer vraagt waarom er zo weinig te zien was van de hoge druk die Feyenoord normaal gesproken wel laat zien: "Ik vond zeker het eerste kwartier dat wij wel kwamen, maar zij speelden met twee controleurs waar we er één verwachtten. Daardoor kregen we ze moeilijk onder druk. Zij verloren in de opbouw ook eigenlijk geen enkele keer de bal."

Dat Feyenoord niet in de Champions League gaat overwinteren heeft het vooral aan zichzelf te wijten, zo oordeelt de teleurgestelde Stengs: "We hebben het in de uitwedstrijden laten liggen. Ik denk dat we in die wedstrijden dure punten hebben laten liggen." Vooruitkijken naar de Europa League is er volgens de linkspoot nog niet bij, met de uitschakeling nog zo vers in het geheugen: "Dat is na de winterstop, we hebben eerst nog de competitie, zondag een belangrijke wedstrijd dus daar gaat nu de focus vol op." Hoe Feyenoord de nederlaag gaat verwerken is volgens Stengs ook geen hogere wiskunde: "Dat is duidelijk, nu de focus op PSV een belangrijke wedstrijd voor ons en die willen we winnen."

Lees ook