COLUMN | Mee blijven doen of afhaken

COLUMN | Mee blijven doen of afhaken

12 reacties 12
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Het is weer eens zo ver: Feyenoord staat aan de vooravond van een Week van de Waarheid. Dinsdagavond weten we of Feyenoord nog kans heeft om door te gaan in de Champions League, of dat de Europa League het hoogst haalbare is. En over een week weten we ook of Feyenoord nog meedoet om de titel of niet.

Want eerlijk, als Feyenoord niet wint van PSV? Dan heb ik er een hard hoofd in. Als het gat 7 punten blijft, of zelfs 10 punten wordt, dan durf ik al te stellen dat de titelrace zo goed als gelopen is. De Eindhovenaren, die pas 5 tegendoelpunten hebben, gaan echt niet even 10 punten verspelen. En daarnaast gaat Feyenoord de resterende 20 wedstrijden ook heus nog ergens een steekje laten vallen.

Zaterdag ook weer. Na 5 minuten al de 0-1, dan denk je: dit wordt een makkelijke wedstrijd. Daarna mis je nog een stuk of vier 100% kansen. En echt letterlijk terwijl ik net, na de zoveelste gemiste kans, in een appgroep stuur: 'Wedden dat Excelsior dan wel scoort?' Scoren de Kralingers inderdaad. Uit de eerste de beste aanval. Tegen Excelsior leek het dan ook even een ouderwetse, typische Feyenoord-middag te worden. Wij de kansen, zij de punten. Maar goed, ergens had ik ook wel het gevoel dat het nog wel goed ging komen. Het 'oude' Feyenoordgevoel dat er bij doorgewinterde supporters als ik nog steeds inzit, gaat maar met moeite weg. En gelukkig kwam het dus ook nog goed. Al vond ik de manier waarop je weer slordig en makkelijk de doelpunten weggeeft echt niet kunnen. Als je dat tegen tegen PSV (of Atlético...) doet kun je het vergeten.

Het nationale kampioenschap weegt voor mij eigenlijk altijd zwaarder dan Europees. Helemaal als regerend landskampioen. Europese avonden zijn heerlijk, maar om eerlijk te zijn kijk ik meer uit naar PSV zondag dan naar Atlético. Ieder zijn ding, toch? Ja, miljoenen euro’s erbij en mooie tegenstanders - het zal allemaal wel. Als we niet overwinteren in de Champions League zal ik er eventjes flink van balen, maar er niet te lang van wakker liggen. Hoe mooi was dat seizoen in de Conference League?! Stel, Feyenoord wordt derde en gaat door in de Europa League. Dan heb je veel meer kans om pak ‘m beet de halve finale (of meer??) te halen dan in de Champions League. Jammer dan van die miljoenen. Mooi meegenomen, maar we staan er nu financieel een stuk beter voor dan een paar jaar geleden. En dan heb ik het nog niet eens over het kapitaal dat op het veld staat!

Morgenavond heb ik het geluk om in De Kuip te staan. Hopelijk laat het team zich weer van zijn beste kant zien, we hebben nog iets recht te zetten tegen de Madrilenen. En hopelijk laten wij ons ook van onze beste kant zien, zodat de beelden van die magische, kolkende Kuip weer de wereld over gaan. Bij de gedachte alleen al word ik al nerveus. En dan zondag het gat verkleinen tot 4 punten! Twee mooie wedstrijden in één week, ik ben er klaar voor.

Wouter

Lees ook