'Na veertien minuten had het gewoon al 0-4 moeten staan, krankzinnig'

'Na veertien minuten had het gewoon al 0-4 moeten staan, krankzinnig'

11 reacties 11
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

In Podcast Feyenoord van Rijnmond blikten de analisten van de regionale oproep terug op de Rotterdamse derby Excelsior - Feyenoord. De heren waren erg positief over Feyenoord, maar waren ook wel flink kritisch. Een zorgenpuntje is bijvoorbeeld de slordigheden die leiden tot de tegengoals van Excelsior.

 

Dennis Kranenburg analyseert bij Podcast Rijnmond de tegendoelpunten: ‘Het begon met de fout van Paixao bij de 1-0 voorsprong van Feyenoord, waarbij Troy Parrott kon scoren. Ik vond wel dat hij heel makkelijk kon scoren, Justin Bijlow had daar misschien wat meer kunnen doen. En ook de 2-3 van Excelsior kwam door een verkeerde inspeelpass van Feyenoord. Het was onnodig, zulke situaties’.

 

Maar niet alles was dus negatief. Dennis van Eersel zag juist een Feyenoord dat kans op kans creëerden. Meer scherpte in de Champions League is wel nodig: ‘Feyenoord deed het gewoon wel goed vandaag, ze creëerden heel veel. Vandaag kan dat, maar dinsdag tegen Atletico Madrid zal dat anders gaan'.

 

Van Eersel zag vandaag geen getergde Santiago Gimenez. De analist denkt dan ook niet dat de tijdelijke doelpuntendroogte tot nachtmerries leidde bij de Mexicaan: ‘Dat Gimenez even droog stond, zal bij hem niet zo’n thema zijn geweest, in zijn hoofd zit het wel goed. Maar het is lekker als je dan al vroeg weer scoort en uiteindelijk een hattrick. En het had nog veel meer moeten zijn, met name die enorme kans die hij voor open goal mist’. Dennis Kranenburg was echt onder dr indruk van het eerste kwartier van Feyenoord: ‘Na veertien minuten had het gewoon al 0-4 moeten staan, krankzinnig, als je zoveel kansen in korte tijd krijgt en dan maar één doelpunt maakt’.

 

Wat was gisteren de mooiste goal? Voor Van Eersel was de goal van Quinten Timber de mooiste goal. Kranenburg was het daar helemaal mee eens. Hij zag daar ook dat Feyenoord echt anders ging spelen doordat Lutsharel Geertruida op rechtsback kwam in plaats van de geblesseerd afgehaakte Bart Nieuwkoop. Geertruida kwam daardoor vaak als inverted back in het middenveld. 'Zijn vooractie leidde tot de 1-3’.

Lees ook