Excelsior snakte naar adem: 'Feyenoord was vier klassen beter dan AZ en Ajax'

Excelsior snakte naar adem: 'Feyenoord was vier klassen beter dan AZ en Ajax'

9 reacties 9
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord kreeg na afloop flinke complimenten van de spelers en staf van Excelsior. De uitslag was voor de Kralingers uiteindelijk nog mild (2-4), maar het had ook heel anders kunnen lopen. Met name de eerste helft werd Excelsior volledig onder de voet gelopen, zo constateert ook trainer Marinus Dijkhuizen na afloop bij het Algemeen Dagblad.

 

Dijkhuizen vond Feyenoord ‘echt van een ander niveau’, zo stelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Excelsior speelde al tegen AZ en Ajax, maar Feyenoord was wel vier klassen beter: 'Ze spelen zo snel, ik heb echt genoten van de wedstrijd'.

 

Een grote uitslag werd het uiteindelijk niet, omdat Quinten Timber en Santiago Gimenez voor open doel misten. Het maakte dat Excelsior zelfs even mocht hopen. 'We hadden plan B al klaarstaan. Toen werd het net 2-4. Anders had ik het nog wel willen zien'.

 

Trainer Arne Slot was niet al te opgewonden over de missers van Feyenoord. Hij stelt dat Feyenoord ook niet te veel de hemel in geprezen moet worden. Slot: 'Als we hier inderdaad met grote cijfers hadden gewonnen, waren de complimenten niet van de lucht geweest'. Na Feyenoord - Lazio was er in de media een hosannastemming, zo constateert de hoofdtrainer. Dat sloeg volgens hem ook weer gauw om. 'Maar een paar dagen later tegen FC Twente stonden we met arrogantie op het veld. Of arrogant, dat is niet het juiste woord. Met teveel zelfvertrouwen'.

Lees ook