Marsman vertelt hoe één quote zijn leven veranderde

Marsman vertelt hoe één quote zijn leven veranderde

3 reacties 3
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Oud-keeper van Feyenoord Nick Marsman heeft een, op z’n zachtst gezegd, niet zo prettig jaar achter de rug. Door een samenloop van een aantal omstandigheden heeft Marsman niet meer echt een rol bij zijn club Inter Miami CF in Amerika. In gesprek met Vincent de Vries, van het Algemeen Dagblad, geeft Marsman tekst en uitleg.

Op 7 juni 2023 heeft heel de wereld het over Nick Marsman, keeper bij Inter Miami FC. Alleen niet om een reden die Marsman zelf graag gewild had, maar om een quote uit een interview met ESPN. De quote ging over superster Lionel Messi die op dat moment steeds hardnekkiger gelinkt werd aan de Amerikaanse club. Marsman wordt gevraagd naar de eventuele komst van Messi, waarbij de keeper aangeeft dat hij hoopt op zijn komst maar eigenlijk niet verwacht. De reden dat Marsman niet verwacht dat de Argentijn zal komen, heeft te maken met de omstandigheden rondom het voetbal. Marsman zegt tegen ESPN dat spelers makkelijk benaderbaar zijn, zelfstandig naar het trainingscomplex komen en dat daardoor de komst van een wereldberoemde speler niet waarschijnlijk lijkt.

Op datzelfde moment werd achter de schermen het contract van Messi rondgemaakt, iets wat Marsman natuurlijk niet wist. Dus eigenaar David Beckham de komst van Messi aankondigde, werden de quotes van Marsman er nog eens bijgepakt. Marsman zegt hier zelf het volgende over: ‘Ja, dat was wel even naar. Iedereen dacht dat ik ná de aankondiging een interview had gegeven. En niet wilde dat Messi kwam. Zo werd dat gebracht. Maar dat was niet zo. Sterker nog, voor mij kwam er ook een jongensdroom uit.’ Marsman moet bij de clubleiding op het matje komen en biedt zelfs zijn excuses aan, aan Messi. Messi die, volgens Marsman, het allemaal niet zo meegekregen had.

Eind goed, al goed? Nee, op 19 juli, twee dagen na de presentatie van Messi en twee dagen voor een belangrijke wedstrijd krijgt Marsman te horen dat hij geen plek krijgt bij de selectie. Sterker nog, het hele seizoen hoeft de 33-jarige keeper niet meer te rekenen op een basisplaats. De club geeft zelf aan dat het komt omdat ze ruimte moeten creëren in het salarisbudget. Dus terwijl Messi vrolijkt voetbalt met oud-teamgenoten Jordi Alba en Sergio Busquets, mag Marsman vanaf de tribune toekijken.

En Marsman had al geen prettige seizoenstart, omdat hij met rugklachten aan het seizoen moest beginnen en daardoor een valste start maakte bij zijn club. Maar nog veel erger is dat Marsman, terwijl hij een dagje weg is met zijn dochtertje, gebeten wordt door een spin. Later bleek dit een dodelijke spin te zijn en de gevolgen zijn groot. Zijn knie zwelt op en de pus loopt eruit. Antibiotica helpt niet, een drain helpt niet en Marsman kan niet meer op zijn been staan. Als gevolg belandt Marsman drie dagen op de IC. Marsman vertelt dat het een heftige tijd was, maar dat hij ook wel geluk heeft gehad. Was hij hoger gebeten dan was er kans op hartritmestoornissen, was hij langer door blijven lopen met de klachten dan had het gif van de spin langzaam een weg door zijn lichaam gevreten. Dus Marsman is blij met het litteken van één centimeter bij één centimeter, als enige aandenken van deze indringende gebeurtenis.  

Op dit moment zit Marsman nog tot 31 december aan zijn contract vast, zonder dat hij een prominente rol heeft bij zijn club. Aan de andere kant heeft zijn vrouw Nathalie den Dekker steeds meer modellenwerk in Florida en zijn hun kinderen op hun plek op school. Na 31 december kan Marsman transfervrij de deur uit en houdt hij al zijn opties nog open. Heeft Marsman spijt van zijn tijd in Amerika? Nee, zeker niet. Marsman heeft zijn jongste dochter daar geboren zien worden, maar tegelijk ook genoten van het showbizzleven in dat bijzondere Miami. En natuurlijk de trainingen, waar Marsman wel mocht zijn, waarbij hij samen met Messi op het veld stond. Maar nu is het tijd voor een nieuwe stap in zijn loopbaan. Waarheen? Dat zal de toekomst uitwijzen.

Lees ook