Pot zou opstelling aanpassen: 'Die heeft een enorme flow, gebruik die dan ook'

Pot zou opstelling aanpassen: 'Die heeft een enorme flow, gebruik die dan ook'

11 reacties 11
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Bij Feyenoord is Santiago Gimenez de onomstreden eerste spits. Ayase Ueda lijkt echter ook op dreef te zijn, zo bewees hij tijdens de afgelopen interlandperiode. De Japanner scoorde vijf keer in twee wedstrijden bij het nationale elftal.

Als het aan Cor Pot ligt dan start Feyenoord zaterdag in de stadsderby tegen Excelsior met Ueda in de spits. Pot refereert aan het feit dat het voor Gimenez, die een lange vliegreis heeft gehad, ook veel is om drie wedstrijden in een week te spelen. 'Hij heeft natuurlijk wel heel veel energie nodig', zegt Pot bij FC Rijnmond van Rijnmond. 'Drie wedstrijden is erg veel. Je hebt die Japanner, die heeft vijf keer gescoord in twee wedstrijden', doelt Pot op Ueda. 'Die heeft een enorme flow, gebruik die dan ook. Die heeft geen jetlag. Die zou ik laten spelen Ik zou beginnen met Ueda.'

Dennis van Eersel weet dat Gimenez al twee keer eerder met een jetlag is terug gekomen. 'Eén keer was het overduidelijk niet goed. De keer daarna was het wel weer wat beter. Ik denk dat Slot er ook wel mee bezig is met wat straal je uit. Je topscorer, je grote spits, dat die je dan niet opstelt tegen Excelsior. Wat voor signaal geef je daarmee.' Pot vindt dat de situatie nu anders is omdat Feyenoord dinsdag in de Champions League gaat spelen tegen Atlético Madrid, en volgende week zondag staat de topper tegen PSV op het programma.

Slot gaf vrijdagmiddag tijdens de persconferentie, die werd uitgezonden op de YouTube pagina van Feyenoord, aan dat Gimenez gewoon kan starten, ondanks dat hij terug is gekomen uit Mexico en mogelijk een jetlag heeft.

Lees ook