Dijkhuizen: 'Hij kan binnen een paar jaar wel de spits van Feyenoord worden'

Dijkhuizen: 'Hij kan binnen een paar jaar wel de spits van Feyenoord worden'

23 reacties 23
Bron: Nos.nl
Foto: Pro Shots

Het Nederlands elftal plaatste zich afgelopen zaterdag voor het Europees Kampioenschap in Duitsland volgend jaar. De wedstrijd tegen Ierland zat Thijs Dallinga de hele wedstrijs op de bank. De spits, die in de zomer van 2022 van Excelsior naar Toulouse verhuisde kan, maakte nog niet zijn debuut, maar zijn voormalig trainer Marinus Dijkhuizen denkt wel dat Dallinga nog veel beter kan. 

In Studio Voetbal van de NOS  is Dijkhuizen lovend over Dallinga. "Hij is heel erg kritisch op zichzelf. Zijn mentaliteit en de wil om altijd beter te worden spreekt echt voor hem. Soms stuurde hij mij op zaterdag een appje of we zondag de beelden terug konden kijken, omdat hij niet tevreden was over een wedstrijd", zegt Dijkhuizen.

Dijkhuizen vindt het eigenlijk vreemd dat een speler als Dallinga niet werd opgepikt door een Nederlandse club. "Er werd wel voorzichtig geïnformeerd, maar het lijkt in Nederland dan vaak te veel te gaan over dingen die een speler niet kan, dan die hij wel kan", aldus Dijkhuizen, die denkt dat Dallinga als nog wel in de top van Nederland terecht komt. "Hij kan binnen een paar jaar wel de spits van Feyenoord worden. Thijs is iemand die verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen ontwikkeling, offers maakt, gas geeft en tot vervelens toe alles wil winnen, ook op de training." 

Lees ook