De Cler over Gimenez: 'Dat is misschien iets wat hij zelf ook een beetje moet gaan inzien'

De Cler over Gimenez: 'Dat is misschien iets wat hij zelf ook een beetje moet gaan inzien'

4 reacties 4
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde afgelopen dinsdag niet slecht tegen SS Lazio, maar aan het einde van de wedstrijd stonden de Rotterdammers toch met lege handen. In Rome werd het 1-0 voor de Italianen. Na afloop was Arne Slot tevreden over het spel van zijn ploeg, maar zag het opnieuw met lege handen staan, net als in de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid.

Tim de Cler was te gast bij FC Rijnmond en reageerde op die wedstrijd. 'Het moeilijkste is om van achteruit op te bouwen', zegt De Cler bij FC Rijnmond van Rijnmond. 'En dan het middenveld te bereiken en vanuit daar door te voetballen. Dat is bij Feyenoord heel erg goed.' Toch ziet de oud-Feyenoorder ook dingen die de laatste minder gaan. 'Wat bij Feyenoord de laatste tijd minder gaat is als ze in de laatste fase komen. Dat heeft te maken met verkeerde keuzes vooral. Daar zit toch veel verbetering in.'

Volgens De Cler komen momenteel de verkeerde mensen vaak aan de bal. 'Gimenez kwam tegen Lazio een aantal keren aan de bal waar hij eigenlijk niet aan de bal moet komen. Dan zelf ook probeert een steekbal te proberen en een actie te maken, terwijl hij eigenlijk de bal aan Stengs moet geven of aan een Timber of aan een Wieffer naast hem', zegt een kritische De Cler. 'Dat is misschien iets wat hij zelf ook een beetje moet gaan inzien. Hij moet bij de zestien zijn. Als hij wat verder weg is op het veld moet hij eigenlijk zo snel mogelijk de bal naar een van die andere spelers toespelen.'

Mario Bilate weet dat SS Lazio een stugge ploeg is en is bang dat het nog lastig gaat worden voor Feyenoord als het gaat om overwintering in de Champions League. Feyenoord staat momenteel derde met nog twee wedstrijden te spelen. 'Ik denk dat ze gewoon een hele volwassen ploeg zijn', aldus Bilate over SS Lazio. 'Daar waar Feyenoord wanneer ze op voorsprong komen je eerder het gevoel hebt dat een moment van onoplettendheid weer een goal voor de tegenpartij kan betekenen. Heb je dat bij ploegen als SS Lazio en Atlético hebben dat een stuk minder. Dat is ook de reden dat ik denk dat het een heel lastig verhaal gaat worden voor Feyenoord nog.' Bilate denkt dat SS Lazio in de thuiswedstrijd tegen Celtic FC het dicht gaan gooien als ze op voorsprong komen, net als dat ze dat eigenlijk afgelopen dinsdag tegen Feyenoord ook deden.

Dennis van Eersel benadrukt dat Feyenoord het nog in eigen hand heeft als het gaat om overwintering. Hij noemt de wedstrijd tegen Atlético Madrid in De Kuip een belangrijke wedstrijd waar veel op het spel staat.

Lees ook