Van Hanegem over Hancko: 'Als ik hem zie heb ik het gevoel dat hij vaak er tussenin zit'

Van Hanegem over Hancko: 'Als ik hem zie heb ik het gevoel dat hij vaak er tussenin zit'

18 reacties 18
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Willem van Hanegem blikte in de AD Willem & Wessel Podcast terug op de wedstrijd van afgelopen dinsdag tussen SS Lazio en Feyenoord. De Rotterdammers verloren uiteindelijk met 1-0 van de Italianen.

Van Hanegem vindt het zonde dat Feyenoord niet met de drie punten naar huis is gegaan vanuit Rome. 'Nu word je boos, dat je denkt van, luister nu hé, jullie zijn aardig bezig, dit is een hele belangrijke wedstrijd', begint Van Hanegem in de AD Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad. 'Als je die wint ben je zo goed als zeker in de volgende ronde, maar wat gebeurt er. Dan is er nog één minuut te spelen en de stand is 0-0, ik zou dan denken, hé luister, geen gekke dingen doen. Volgende driekwartier kijken we wel, maar zorgen dat ze niet scoren', doelt Van Hanegem op het feit dat SS Lazio laat in de eerste helft op 1-0 kwam. 'Al moet je hem het stadion uitrossen. Maar niet op zijn manier achter komen, net voor de rest. Dat doet heel veel zeer.'

Bij Feyenoord lijkt niet iedereen het zelfde niveau te hebben als een paar weken terug. Ook Van Hanegem vindt dat sommige spelers onder het niveau voetbalt van een paar weken terug, toen de Rotterdammers goed voetbal lieten zien. 'Hancko, die vind ik toch al een aantal wedstrijden niet meer zo goed meer. Dat je niet altijd goed kunt spelen begrijp ik. Nu heeft hij iets van, dat hij ook graag doelpunten wil maken erbij. Dat heeft hij helemaal niet nodig. Laat anderen nu doen waar zij heel goed in zijn, en jij moet doen waar je ook heel goed in bent. Dan ben je een van de beste spelers van Europa. Als ik hem zie heb ik het gevoel dat hij vaak er tussenin zit.' Ook Igor Paixão wordt genoemd als speler die niet in vorm lijkt te zijn.

Kritiek op Gimenez
Van Hanegem is ook kritisch op Santiago Gimenez. 'We hebben een van de beste spitsen die er is. Als je hem niet ziet. Twee wedstrijden, vond ik echt droevig', doelt hij op de wedstrijd van afgelopen dinsdag en de wedstrijd van vorige week zaterdag tegen RKC Waalwijk, die Feyenoord maar nipt wist te winnen.

Lees ook