De Boer: 'Dat lag ook aan de speelstijl van Lazio'

De Boer: 'Dat lag ook aan de speelstijl van Lazio'

14 reacties 14
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

In het programma Voetbalpraat van ESPN, blikken Jan-Joost van Gangelen, Mario Been, Kees Kwakman en Teun de Boer terug op de verloren Champions League wedstrijd SS Lazio - Feyenoord en het gemis van Marino Pušić.

Feyenoord verloor dinsdagavond teleurstellend met 1-0 in Rome. Teun de Boer vindt dat Feyenoord een goede wedstrijd speelde. ‘Ik denk eigenlijk dat dat wat ze deden goed was, tot het moment dat ze moesten killen.’ Hij doelt op de weinige kansen die Feyenoord heeft gecreëerd. 'Dat lag ook aan de speelstijl van Lazio', aldus De Boer. 

Kwakman zag een actiever Lazio dan in de heenwedstrijd in Rotterdam. ‘Je zag dat Lazio met name de eerste helft druk probeerde te geven.’ Been zag een brutaal Lazio. 'Het was met name het eerste kwartier dat Lazio ook wat meer durfde, tot aan de wissel met Nieuwkoop en Geertruida, toen vond ik Feyenoord ook beter gaan voetballen.’ Been vond Feyenoord ondanks de nederlaag goed voor de dag komen. ‘Feyenoord heeft in Madrid gedomineerd, hier gedomineerd, ik vind dat ze wel goed voetballen, maar je wint de wedstrijden niet’, concludeert Been.

Marino Pušić vertrok dit seizoen naar Shakhtar Donetskl Been denk niet dat het aan het vertrek van Pušić ligt dat Feyenoord niet wint van FC Twente en SS Lazio. ‘Om dat nou aan te geven als dat dan de missing link is op dat moment dat Feyenoord deze wedstrijden niet wint vind ik toch wel heel ver gaan’. Pušić was jarenlang de rechterhand van Slot en Been denkt wel dat er een stukje kwaliteit weggaat. ‘Als jij zo iemand naast je hebt waar ja al zo’n 4,5 jaar mee werkt dan is dat best wel een aderlating, maar aan de andere kant ik acht Slot ook in staat om dit zelf op te lossen’

Zondag staat de topper in de Eredivisie op het programma. Feyenoord neemt het op in de eigen Kuip tegen AZ. De ploeg uit Alkmaar speelt komende donderdag nog in de Conference League uit tegen Aston Villa.

Lees ook