Vermeulen: 'Doet ie het of doet ie het niet?'

Vermeulen: 'Doet ie het of doet ie het niet?'

Bron: Nos.nl
Foto: Pro Shots

Arno Vermeulen bespreekt in de NOS Voetbalpodcast, te vinden op de site van NPO Radio 1, samen met Arman Avsaroglu en Jeroen Elshoff het afgelopen voetbalweekend. Feyenoord en de veelbesproken uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk passeren uiteraard de revue.

Avsaroglu begint kritisch: ‘Ze speelden een niet al te beste eerste helft.’ Maar de commentator vond wel dat Feyenoord het tegen tien man goed deed: ‘Ze hadden alleen de pech dat de bal er niet in ging.’ Iets waar hij zich meer zorgen om maakt, zijn de geluiden rondom andere zaken, die afgelopen week komen bovendrijven: ‘Het enige bij Feyenoord is dat er afgelopen weken op eens war randverhalen naar boven komen, dat leidt toch een beetje af.’ Hiermee doelt de commentator onder andere op spits Santiago Gimenez, die op social media in een dinosaurus pak te bewonderen was.

Gimenez miste, zoals bekend, een penalty tegen RKC waarbij de spits de bal in het doel wilde stiften. Vermeulen zag dat trainer Arne Slot er de smoor in had: ‘Hij legde meteen de link met twee wedstrijden niet zo goed gespeeld, Gimenez. Hij maakte wel die combinatie van dat moet je helemaal niet doen als je eigenlijk niet zo lekker aan het voetballen bent.’ De mannen aan tafel zijn vooral verbaasd dat spits en trainer er allebei zo anders over dachten. Het penalty-moment vorig jaar bij Lazio, waarbij Gimenez de bal van Orkun Kokcu afpakte, wordt er ook nog even bijgehaald. Die penalty werd overigens gescoorde door ‘Santi’. Vermeulen vraagt zich grijzend af of Gimenez morgen tegen Lazio Roma weer voor voor een ‘panenka’ zou gaan: ‘Doet ie het of doet ie het niet?’ De mannen denken dat de spits er zeker over zal denken, maar dat het best eens zou kunnen dat de ietwat eigenwijze Mexicaan nog een poging doet om de bal te stiften.

Aan tafel snappen ze de kritiek wel. ‘Het is heel flauw, maar het is wel hoe de voetballerij werkt’, aldus Avsaroglu. Overigens geloven de heren niet dat Gimenez door het filmpje op social media de pingel miste.  En als de penalty er wél ingegaan zou zijn, dan had ‘Santi Goal’ op alle lof kunnen rekenen vanuit de hele wereld. Aan tafel is men wel blij voor de spits dat Feyenoord uiteindelijk de wedstrijd wist te winnen, zodat de kritiek enigszins getemperd kan worden.

Lees ook