Sarri: 'De Champions League is een feestje voor ons, de competitie is ons werk'

Sarri: 'De Champions League is een feestje voor ons, de competitie is ons werk'

29 reacties 29
Foto: Pro Shots

SS Lazio-trainer Maurizio Sarri gaf vandaag een persconferentie over het aanstaande duel tegen Feyenoord in de Champions League. Morgenavond om 21.00 uur nemen beide teams het tegen elkaar op in Rome. Lazio staat onder druk door de matige resultaten, zowel nationaal als Europees. De Italiaanse website Lazio Press maakte een verslag van de persconferentie.

Sarri wordt gevraagd of de thuisoverwinning van vorig jaar garant staat voor weer een overwinning. Sarri wil hier niks van weten: ‘Ze zijn sterker dan vorig jaar.’ Ook heeft Sarri het, volgens Lazio Press, over een zeer agressief Feyenoord waarbij Lazio in de problemen komt als ze het spel niet snel kunnen verplaatsen.

Hoe belangrijk de overwinning  in de CL zou kunnen zijn, laat de trainer nog in het midden. Sarri wil graag winnen, maar laat ook doorschemeren dat hij ook verder moet blijven kijken: ‘De Champions League is een feestje voor ons, de competitie is ons werk.’

Sarri wordt gevraagd of hij gaat vertrekken als trainer bij Lazio, omdat er geruchten zouden zijn die dat aangeven. Daarover is Sarri ook duidelijk: ‘Ik heb altijd gezegd dat ik hier lang wil blijven om mijn carriere af te sluiten, een slechte start verandert dat niet.’

‘The Smoking One’ had eerder al aangegeven dat hij graag zag dat Stadio Olimpico ‘een hel’ werd, net zoals De Kuip voor Lazio al twee keer een lastige vesting is gebleken. Helaas voor Lazio is op dit moment de helft van het stadion uitverkocht. Sarri zegt daarover dat het hem niet kan schelen hoeveel fans er zitten, als ze het Feyenoord maar enorm moeilijk gaan maken.

Lees ook