Afellay: 'Met zijn status kan hij dit doen, natuurlijk'

5 reacties 5
Bron: Nos.nl

Bij Studio Voetbal van de NOS is door de tafelgasten uitvoerig aandacht besteed aan de moeizame overwinning van Feyenoord op RKC Waalwijk, met veel aandacht voor de gemiste strafschop van Santiago Giménez, maar vooral de manier waarop.

Volgens Ibrahim Afellay had Feyenoord het ontzettend lastig in de eerste helft tegen RKC Waalwijk, en dan vooral aan de rechter kant. 'Tot aan de rode kaart was dat eigenlijk het spelbeeld. RKC kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, maar wist dat niet om te zetten in doelpunten. Aan de andere kant had Feyenoord ook een aantal eigen kansen, waaronder de gemiste kans van Giménez aan het begin van de wedstrijd en de gemiste strafschop in de slotfase van de eerste helft', aldus Afellay.

Op de vraag of de spits van Feyenoord de juiste keuze had gemaakt om de strafschop zo te nemen is de oud-PSV'er duidelijk: 'Met zijn status kan hij dit doen, natuurlijk. Want, dat is 'by far' je belangrijkste man bij Feyenoord. En het feit dat hij ook aangaf dat hij dat heel lang geleden in zijn hoofd had om dat te doen.'

Michel van Egmond is het daar niet mee eens en legt uit waarom.'Ik heb me er heel erg over verbaasd. Ik vind het een doelgerichte spits, zonder al te veel poespas. Maar een panenka wel of niet doen, dat heeft ook heel erg met de stand te maken en met hoe je zelf in de wedstrijd zit. Ik zou dit gewoon doen als je 7-0 voor staat', aldus Van Egmond.

Oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk is het daar niet mee eens en geeft aan dat je dat juist niet moet doen als je grote voorsprong hebt. 'Je moet het doen op het moment dat een keeper gaat denken - ik moet als een blinde naar de hoek. En dat doet hij niet als je met 7-0 achterstaat', volgens Van Hooijdonk.