'Het is te makkelijk om nu kritiek te hebben op Gimenez'

16 reacties 16

Feyenoord speelde zaterdagavond de wedstrijd in de Eredivisie tegen RKC Waalwijk. De Rotterdammers wisten uiteindelijk de drie punten mee te nemen naar Rotterdam. In Waalwijk werd het 1-2 voor Feyenoord. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zaterdag. We blikken met Mark, redacteur van FR-Fans.nl, terug op de winst in Waalwijk.

Feyenoord wist dat het moest winnen om in het spoor van PSV te blijven. 'De wedstrijd tegen RKC Waalwijk was op voorhand al niet zo gemakkelijk', aldus Mark. 'Feyenoord begon goed, en kreeg ook veel kansen op de openingstreffer, maar je moet die ballen dan wel maken', weet Mark. 'Dat RKC Waalwijk dan eigenlijk uit het niets op voorsprong komt is zonde.' Timber maakte uiteindelijk voor rust nog de 1-1. 'Een prachtig doelpunt', weet Mark. 'Dat hij op die manier en uit de draai scoort laat alleen maar zijn klasse zien. Het ziet er gemakkelijker uit dan dat het is.'

Nog voor rust krijgt Feyenoord een penalty, die uiteindelijk genomen wordt door Santiago Gimenez. Hij probeert de penalty te scoren met een 'panenka'. De bal gaat uiteindelijk over. 'Het is te makkelijk om nu kritiek te hebben op Gimenez', vindt Mark. 'Hij heeft heel veel dingen goed gedaan, maar nam nu de verkeerde keuze. Ik ben wel bang dat hij al een beetje met zijn hoofd bij een transfer is', zegt Mark. 'Hij weet dat de clubs in de rij staan. Hij is een geweldige aanvaller en kan waarschijnlijk in de winterstop al naar een topclub in Europa. Ik hoop dat hij het seizoen in Rotterdam afmaakt.'

Feyenoord maakte uiteindelijk in de tweede helft de 1-2 door een doelpunt van Bart Nieuwkoop. 'Heel mooi dat juist Nieuwkoop dat doelpunt maakt. Iemand die altijd werkt en zal strijden voor het team en die ook met zijn doelpunt belangrijk kan zijn.'