'Het is onvoorstelbaar het niveauverschil tussen Feyenoord en daarachter PSV ten opzichte van de rest'

'Het is onvoorstelbaar het niveauverschil tussen Feyenoord en daarachter PSV ten opzichte van de rest'

16 reacties 16
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

De Europese week is voor het Nederlandse voetbal niet goed uitgepakt. Feyenoord won als enige club de wedstrijd, PSV speelde gelijk, maar Ajax en AZ verloren van middenmoters uit de Premier League. Sjoerd Mossou zegt in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad dat het verschil in niveau tussen Feyenoord, PSV en de rest is echt schrikbarend.

Volgens Mossou zie je wel de status van de Eredivisie na deze speelronde in Europa. “Je ziet in die Europese wedstrijden dat status van de Eredivisie. Het is onvoorstelbaar het niveauverschil tussen Feyenoord en daarachter PSV ten opzichte van de rest”, aldus Mossou die Ajax en AZ niets klaar ziet spelen tegen middenmoters uit Engeland. “Dat Feyenoord op Champions League niveau volledig de baas is. Dat is echt een gigantisch verschil. Dat is niet normaal.”

Waar AZ niet kon winnen en Pavlidis geen potten kon breken op Europees niveau, wordt weer de vergelijking getrokken tussen Santiago Gimenez en Pavlidis. “Ik vind dat ook wel echt een ander kaliber hoor. Het verschil tussen Gimenez en Pavlidis. Voor Pavlidis zitten geen scouts op de tribune uit de Europese top. Gimenez heeft wel echt iets speciaals. Hij heeft de kwaliteit om op topniveau uit het niets een doelpunt te maken. Dat is een kwaliteit die niet veel spitsen hebben.”

Is Feyenoord tegen FC Twente nu wel een topper of staat er geen maat op Feyenoord in de Eredivisie. “Voetballend staat er inderdaad geen maat op. Je kan ook een keer een mindere dag hebben. Als Feyenoord dit niveau vast weet te houden de komende periode staat er inderdaad geen maat op.”

Lees meer over
Lees ook