Slot legt uit hoe hij de positie van de middenvelder ziet

Slot legt uit hoe hij de positie van de middenvelder ziet

6 reacties 6
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Ramiz Zerrouki scoorde gister een goal, maar misschien nog wel belangrijker, hij werd in de harten van vele Feyenoorders gesloten met zijn goede spel. Overgekomen van FC Twente moest Zerrouki lang met een plek op de bank genoegen nemen, maar de afgelopen twee wedstrijden in de Champions League stond Zerrouki in de basis en maakte hij indruk. Mag hij zondag weer? Algemeen Dagblad schrijft over Zerrouki en hoe trainer Slot zijn positie ziet, het artikel is te vinden op de website.

Waar Wieffer en Zerrouki in het begin van de competitie niet samen op de middenveld leken te kunnen spelen, kan het nu wel en zelfs op het allerhoogste niveau. Trainer Arne Slot hamert altijd op de felheid, intensiteit en het volhouden van deze onderdelen. Veel spelers hadden moeite met aanpassen in het begin, denk aan Timber maar ook de  - inmiddels uitblinkende - Gimenez. Zerrouki was hier geen uitzondering op maar nu hij topfit is, kan hij zich bewijzen in de ploeg van Slot.

In het begin was het niet makkelijk voor Zerrouki. De media waren negatief over de tandem Wieffer – Zerrouki, maar Slot heeft altijd gedacht dat het ko. Slot vond dat de verdedigende middenvelder niet fit genoeg was en niet lang genoeg op hoge intensitiet kon spelen. Naast het fysieke gedeelte, had de Algerijn ook een mentale strijd te voeren. Zijn transfer richting Feyenoord liet meerdere keren op zich wachten en aan het einde van vorig seizoen brak hij zijn neus. Trainer Slot weet nog dat hij beelden van de middenvelder zag tegen Sparta, met masker op, waarbij Zerrouki zich door niets en niemand liet tegenhouden. Zerrouki ging, ondanks zijn breuk, ook kopduels aan. Vanwege dit doorzettingsvermogen, wilde Feyenoord de speler graag naar Rotterdam halen.

Tegen Atletico Madrid mocht Zerrouki, vanwege tactische redenen, in de basis starten. Ook gister kreeg Zerrouki weer de kans en die pakte hij met beide handen aan. Naast veel gewonnen duels, goede passes, scoorde Zerrouki een goal: ‘Ik had het al geprobeerd. Toen ging de bal net voorlangs. Ik probeerde tegen Lazio gewoon weer alles te geven voor het team. Dat doe ik als ik mag spelen. Maar ik wil uiteindelijk wel meer spelen.’ En over meer spelen gesproken, zou Zerrouki zondag tegen zijn oude werkgever mogen starten? Slot wil er zich nog niet over uitlaten, maar feit is wel dat Yankuba Minteh nog geblesseerd is Luka Ivanusec nog niet helemaal fit. Slots lippen zijn verzegeld en hij laat niks los over de mogelijke startopstelling.

Lees ook