'Kuijt kan aan de slag in Turkije'

'Kuijt kan aan de slag in Turkije'

12 reacties 12
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Het Turkse Konyaspor zou Dirk Kuijt als trainer willen aantrekken, meldt De Telegraaf. Vorig seizoen was Kuijt trainer bij ADO Den Haag, maar Kuijt heeft daar het seizoen niet afgemaakt. Sinds die tijd zit de oud-Feyenoorder zonder club.

Konyaspor staat op dit moment vijftiende in de hoogste klasse in Turkije, de Süper Lig. Kuijt heeft een verleden als speler in Turkije, in juli 2012 verkaste de 43-jarige Katwijker naar Fenerbache. De aanvaller speelde daar tot juli 2015, toen keerde de speler weer terug naar Rotterdam om met Feyenoord de landstitel te pakken in 2016-2017.

In het seizoen 2017-2018 was Kuijt assistent-trainer bij Quick Boys, om vervolgens bij Feyenoord O19 aan de slag te gaan als hoofdtrainer. Bij de jeugd van Feyenoord is Kuijt werkzaam geweest tot en met juni 2020. Daarna werd het rustig rondom Kuijt en zijn trainerschap. In 2022 kreeg het Feyenoord-icoon de kans om hoofdtrainer te worden bij ADO Den Haag. Dit was geen gelukkig huwelijk, Kuijt werd na 17 wedstrijden ontslagen als hoofdtrainer bij de club in de KKD.

Lees meer over
Lees ook