Slot: 'Het zal zeker in de top drie staan en misschien wel op één'

Slot: 'Het zal zeker in de top drie staan en misschien wel op één'

13 reacties 13
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde woensdagavond opnieuw een hele goede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Dit keer werd het goede spel beloond en werd er met 3-1 gewonnen van SS Lazio in een kolkende Kuip.

Arne Slot is na afloop trots op zijn ploeg, en zag dat Feyenoord een van zijn beste wedstrijden speelde in Europa sinds dat hij trainer is van de Rotterdammers. 'Het zal zeker in de top drie staan en misschien wel op één', zegt Slot tegen Rijnmond. 'Vandaag waren ze zo goed en zo rustig in de opbouw. Onze keeper deed daar zeker aan mee', doelt Slot op Bijlow die ook refereert aan het moment dat de doelman een speler van SS Lazio uitkapte.

Slot krijgt de vraag of hij er van staat te kijken dat er zo vroeg in het seizoen al zo'n goede ploeg staat. 'Ik weet niet of dat zo heel bijzonder is. Dat is ook een van de redenen waarom ik graag wou blijven', die daarna aangeeft dat hij graag verder wilde bouwen aan het team.

De trainer van Feyenoord ziet dat ook spelers zich enorm ontwikkelen. Hij noemt Quilindschy Hartman en Lutsharel Geertruida. Ook Ramiz Zerrouki presteerde vandaag goed. Hij begon op het middenveld, waardoor Calvin Stengs als rechtsbuiten begon. De trainer van Feyenoord krijgt de vraag of het lastig wordt voor hem om keuzes te maken omdat er meerdere spelers in vorm lijken te zijn. 'Dat is niet nieuw bij een club die goed presteert. Volgens mij is dat iets wat heel normaal is bij een team dat goed presteert. Tegelijkertijd heb ik liever dat dan dat ik moet nadenken of iemand vertrouwen heeft om voor 50.000 mensen te gaan spelen.'

Lees meer over
Lees ook