Complimenten voor Gimenez: 'Ook dat vind ik een kwaliteit'

Complimenten voor Gimenez: 'Ook dat vind ik een kwaliteit'

1 reactie 1
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde zaterdagavond in De Kuip de competitiewedstrijd tegen Vitesse. De Rotterdammers waren uiteindelijk met 4-0 te sterk voor de ploeg uit Arnhem. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zaterdag. We blikken met Mark, redacteur van FR-Fans.nl, terug op de winst van Feyenoord tegen Vitesse.

Feyenoord ging verder waar het gebleven was, en dat is winnen. 'Ondanks dat iedereen maar verwacht dat Feyenoord deze wedstrijd wel even gaat winnen, moet je het toch maar weer doen', weet Mark. 'Ik vond dat Feyenoord vanaf het begin opnieuw liet zien dat het de kampioen van Nederland is. Je hebt geen moment het idee gehad dat er iets te halen viel. Het vroege doelpunt van Calvin Stengs helpt natuurlijk wel mee.'

Mark is sowieso onder de indruk van de ontwikkelingen van Stengs. 'Nu vind ik hem met vlagen nog steeds wat te lief, maar hij is zich echt aan het ontwikkelen. Bij AZ was hij al erg goed, maar ook bij Feyenoord laat hij inmiddels zijn kwaliteiten zien. Ik denk ook dat zo'n uitnodiging van bondscoach Ronald Koeman hem nog meer zelfvertrouwen geeft', doelt Mark op het feit dat Stengs uiteindelijk toch werd opgeroepen voor het Nederlands Elftal.

Een andere uitblinker was Santiago Gimenez. De aanvaller wist opnieuw te scoren, waardoor hij dit seizoen al dertien doelpunten heeft gemaakt in de Eredivisie. 'Ook nu weer was het pure klasse', doelt Mark op het doelpunt van de Mexicaan. 'Ik vond zelfs dat Gimenez zo af en toe te graag iemand anders gunde om te scoren. Ook dat vind ik een kwaliteit. Hij gaat niet alleen voor zijn eigen kansen, en dat is ook een kwaliteit. Hij liet ook zaterdag zien dat hij naast scoren ook heel goed kan voetballen.'

Komende woensdag spelen de Rotterdammers opnieuw. Dan is SS Lazio in De Kuip de tegenstander in de groepsfase van de Champions League. 'Ik denk dat Feyenoord echt een kans heeft', zegt Mark. De Italianen hebben vier punten uit twee wedstrijden, Feyenoord heeft drie punten uit twee wedstrijden.

Lees meer over
Lees ook