Feyenoord stijgt fors in marktwaarde volgens Transfermarkt

Feyenoord stijgt fors in marktwaarde volgens Transfermarkt

33 reacties 33
Foto: VK Sportphoto

De website Transfermarkt, die volgens actuele data de transferwaarde van spelers berekent, heeft een nieuwe stand van zaken als het gaat om de marktwaarde van de spelers. Feyenoord kan bij maar liefst elf spelers een stijging in transferwaarde verwachten. Maar één enkele speler laat een daling in waarde zien.

De speler met een daling is Javairo Dilrosun. De vleugelaanvaller komt weinig aan spelen toe bij Feyenoord en lijkt op de achtergrond te zijn geraakt. Bij de vorige schatting in juni 2023 kwam Transfermarkt op een bedrag van 6 miljoen euro, nu (17 oktober 2023) is Dilrosun gekelderd in waarde naar 4 miljoen euro.

Grootste absolute stijger is, misschien niet geheel onverwacht, Mexicaanse spits Santiago Gimenez. Gimenez zou op dit moment 40 miljoen waard zijn. Het is een bedrag waar een speler voor Feyenoord nog nooit voor verkocht is. Gimenez zou hiermee dus een recordtransfer zijn, mocht hij verkocht worden. De centrumspits werd in juni 2023 nog geschat op 25 miljoen euro. Mooi detail: bij de komst van de spits vorig seizoen werd de waarde van de aanvaller geschat op 6 miljoen euro.

Ook vleugelaanvaller Yankuba Minteh mag rekenen op een flinke stijging. De vliegensvlugge Gambiaan was bij zijn oude club, Odense Boldklub, 2 miljoen euro waard en heeft in zijn korte tijd bij Feyenoord veel indruk gemaakt. Nu zou Minteh 8 miljoen euro opleveren bij een verkoop.

Wie ook profiteert van een goed draaiend Feyenoord is Ayase Ueda. Ueda, geen basisspeler bij Feyenoord, komt van Cercle Brugge waar hij 6 miljoen euro zou vertegenwoordigen. Inmiddels is de 25-jarige Japanner naar schatting ook 8 miljoen waard.

Nog een aantal opvallende stijgers. Quilindschy Hartman gaat van 10 miljoen euro naar 20 miljoen euro, een verdubbeling. De andere Q, Quinten Timber, ziet zijn goede speel beloond met een stijging van 4 miljoen euro; van 8 miljoen naar 12 miljoen euro in transferwaarde. Lutsharel Geertruida bleef dit seizoen bij Feyenoord en de clubleiding zal blij zijn met deze keuze. De verdediger is op dit moment 35 miljoen euro waard, waar dit in juni nog 25 miljoen euro was.

Het goede spel van Feyenoord, de Europese successen en de vele internationals die Feyenoord aflevert, werpen hun vruchten af. Hiermee is Feyenoord ook de club die op dit moment de meeste markwaarde op het veld heeft staan in Nederland, een mooie prestatie.

Lees ook