'Dat is voor Feyenoordsupporters volgens mij pure luxe'

'Dat is voor Feyenoordsupporters volgens mij pure luxe'

10 reacties 10
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord neemt het vanavond in de Champions League op tegen Atletico Madrid. De Rotterdammers gaan na de overwinning in de thuiswedstrijd tegen Celtic in Spanje op zoek naar een nieuwe overwinning. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad gaat Sjoerd Mossou in op de wedstrijd van vanavond.

Feyenoord heeft tegen Atletico Madrid gespeeld twee jaar geleden in de voorbereiding en destijds was er een klein akkefietje tussen Arne Slot en Diego Simeone. Slot wil daar geen woorden meer aan vuil maken, maar wordt op de persconferentie er toch even aan herinnert omdat de Spaanse media elke kleine uitspraak groot maakt. Mossou: "Zelfs Arne Slot die als woordkunstenaar zichzelf vrijwel altijd langs de scherpe randjes manoeuvreert, ontkomt niet aan de Spaanse media die een luchtige uitspraak opblaast tot iets groots." Zal Simeone hier echt wakker van liggen? "Wakker liggen denk ik niet, het is wel zo'n type die het gebruikt als motivatie voor zichzelf en zijn team. Wij zijn in dit soort dingen geneigd het te relativeren. Argentijnen natuurlijk niet. Het hoort allemaal bij zo'n grote wedstrijd." 

Feyenoord lijkt vooral Santiago Gimenez te missen, waarop het hele elftal op ingespeeld is. "Het heeft geen zin om daar heel lang over te filosoferen. Ze hebben met Ueda wel gewoon een prima back-up. Er is een tijd dat ze met Kramer in de Champions League moesten spelen toen Jørgensen geblesseerd raakte en Dylan Vente kwam er nog in tegen Manchester City. Die tijd is geweest. Je hebt een oke back-up normaal gesproken. Hij heeft weinig minuten gemaakt maar toch. En het is een goed elftal, dus je moet er niet te lang bij stil staan. Je hebt ook niet te verliezen in deze wedstrijd." 

Feyenoord gaat zonder druk richting de wedstrijd. "Er is niets om te verliezen, het is een prachtige wedstrijd en je hebt ook reden om een beetje gezond vertrouwen in het elftal te hebben." Voor de supporters is het een stuk relaxter. "Het vorige elftal in de Champions League liep op zijn tenen daardoor was je voor de wedstrijden bang dat je van het veld geblazen werd. Je kan met een soort gezond vertrouwen naar die wedstrijd toe en als je hem verliest is het ook niet erg. Dat is voor Feyenoordsupporters volgens mij pure luxe." 

Wat voor wedstrijd zal het vanavond worden? "Je verwacht een hele intense wedstrijd, niet perse een mooie wedstrijd. Atletico gaat proberen Feyenoord uit het spel te houden waar ze goed in zijn, dat is de kracht van Atletico. Dat zullen ze dus nu ook wel doen." Toch kan het elftal van Simeone soms ook anders voor de dag komen."Soms kunnen ze ook ineens wel eens druk zetten, maar in 70 tot 75% van de gevallen doen ze dat niet." Feyenoord speelt vandaag in het nieuwe stadion Estadio Metropolitano, Mossou is er geweest en beschrijft het. "Het is een geweldig stadion, het ligt een beetje ongezellig. Binnen is het wel een gaaf stadion." 

Lees ook