Feyenoord behaalt over boekjaar 2022-2023 nettowinst van 6,6 miljoen euro

Feyenoord behaalt over boekjaar 2022-2023 nettowinst van 6,6 miljoen euro

16 reacties 16
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft op de website de jaarcijfers bekend gemaakt over boekjaar 2022-2023. Voor Feyenoord was 2022-2023 sportief een succesvol seizoen met het behalen van de kwartfinale van de Europa League, het behalen van de halve finale van de TOTO KNVB Beker en het kampioenschap.

Op de website heeft Feyenoord de volgende kernpunten gepubliceerd. De omzet steeg naar 99 miljoen euro. Het operationeel resultaat is 7 miljoen euro negatief. Het spelersresultaat is 16,5 miljoen positief, en de nettowinst is 6,6 miljoen euro.

Door de sportieve successen zag Feyenoord de omzet groeien met 13,6 procent ten opzichte van het seizoen 2021-2022. Operationeel resultaat was 7 miljoen euro negatief, wat een achteruitging betekent van 8 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door verdere investeringen in de selectie als ook de staf van het eerste elftal, maar ook uitbreiding van personeel in de rest van de organisatie en premies voor het behalen van het landskampioenschap en de kosten voor de huldigin.

Feyenoord deed grote verkopen met Tyrell Malacia, Luis Sinisterra, Marcos Senesi en Fredrik Aursnes. Vrijwel de gehele netto-transferopbrengst is geherinvesteerd in de selectie. Als er rekening wordt gehouden met de afschrijving op inkomende transfers dan is er een spelersresultaat van 16,5 miljoen euro gerealiseerd. 

Na rente en belasting is er een nettowinst behaald van 6,6 miljoen euro.

Pieter Smorenburg, financieel directeur, is tevreden met de cijfers. 'Het seizoen 2022-2023 is te beschouwen als een trendbreuk: het voortgezette sportieve succes leidt tot financieel succes, zowel in de groei van operationele inkomsten als transferinkomsten', aldus Smorenburg op de website van Feyenoord. 'Dat willen we graag voortzetten. Daarom hebben we ook in de afgelopen zomer verder geïnvesteerd in de selectie en een aantal gehuurde spelers vervangen door eigen spelers, zowel uit de eigen jeugd als inkomende transfers. Dit alles is gericht op waardecreatie. En we zijn uiteraard heel blij dat Arne Slot zijn contract heeft verlengd tot 2026.'

De vooruitzichten lijken ook positief te zijn door het behalen van het landskampioenschap waardoor het directe plaatsing voor de Champions League wist te bemachtigen. ‘Door de hogere inkomsten uit de UEFA Champions League, maar ook een stijging van recettes en partnershipinkomsten zal de omzet verder stijgen tot ruim boven de 100 miljoen euro. Het nettoresultaat zal naar verwachting opnieuw positief zijn.'

Klik hier voor het gehele jaarverslag op de website van Feyenoord.

Lees meer over
Lees ook