COLUMN | Dit Feyenoord kan alles aan

COLUMN | Dit Feyenoord kan alles aan

20 reacties 20
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Lekker hoor! Zo win je 18 jaar niet in Amsterdam en zo versla je ze twee keer in een half jaar tijd in hun eigen stadion. En met 0-4 maar liefst, heerlijk. Al is iedereen het er wel over eens dat het wel 6, 7-0 zou zijn geworden als de wedstrijd niet gestaakt werd.

Maar goed, daar is al genoeg over gezegd en geschreven. Of je nou met 1-0, 4-0 of 12-0 wint, het blijven 3 punten. En dit was hoe dan ook een behoorlijke vernedering. Mag ook wel eens een keer, of niet dan? We hebben het vaak genoeg andersom gezien. De blijdschap van Slot na de 0-4 van Santiago Gimenez was veelzeggend. Dit hele team is gewoon ontzettend hongerig. Niet achteroverleunen en een wedstrijd zakelijk uitspelen bij een voorsprong, nee hoor: dit Feyenoord wil méér.

Tegen Go Ahead Eagles was ook al vrij vlot duidelijk dat Feyenoord ging winnen. Het was gewoon wachten op de 1-0 en Go Ahead deed er alles aan om tijd te rekken en Feyenoord uit het spel te houden, al vanaf de eerste minuut. Leuk geprobeerd, jongens. Enige minpuntje is die tegengoal, totaal onnodig en zo’n beetje de enige kans van de Eagles in de hele wedstrijd. Oké nog een minpuntje dan: dat Feyenoord ‘maar’ drie doelpunten maakte. Hadden er best een stuk of 5, 6 mogen zijn. We worden zo langzaam maar zeker verwende supporters! De meest scorende ploeg met 26 goals na 7 wedstrijden, Santi al 10 goals… waar gaat dit eindigen?

Deze week staat Feyenoord de zwaarste tegenstander te wachten die het tot nu toe kreeg dit seizoen: Atlético Madrid. Aanvoerder Gernot Trauner was tegenover de camera’s van ESPN al vol zelfvertrouwen. ‘We gaan er niet heen om iets te verdedigen, we gaan er heen om iets te winnen’, volgens de Oostenrijker. Geeft ook mooi de spirit weer die in De Kuip onder Arne Slot heerst. Doet me aan die zin denken uit het nummer Feyenoord, wij houden van die club: dit Feyenoord kan alles aan, we zijn voor niemand bang! Al heb ik er een klein beetje een hard hoofd in, Atlético is andere koek dan de tegenstanders die we tot nu toe hebben gehad. Maar ik laat me graag verrassen. Vamos!

Wouter

Lees ook