Mogelijke opknapbeurt voor de Kuip

Mogelijke opknapbeurt voor de Kuip

45 reacties 45
Bron: Ad.nl
Foto: FR-Fans.nl

Indien de Kuip één van de stadions wordt voor het WK Vrouwenvoetbal in 2027, wil de gemeente Rotterdam het stadion gaan opknappen, zo schrijft het Algemeen Dagblad op AD.nl op basis van een brief aan de gemeenteraad van de burgemeester en wethouders.

Momenteel bereiden Nederland, België en Duitsland een bid voor om zich gezamenlijk kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK Vrouwenvoetbal in 2027. Indien de organisatie inderdaad wordt toegewezen dan verwacht de gemeente Rotterdam dat de Kuip een van de stadions wordt waarin gespeeld gaat worden.

In dat geval moet de Kuip wel een opknapbeurt krijgen waarvan de kosten nu op 1,7 miljoen euro worden geschat. Het gemeentebestuur meent dat dit een verantwoorde investering is gelet op het verwachte aantal bezoekers en internationale aandacht. Zo bracht het EK Vrouwenvoetbal in 2017 al 2,5 miljoen euro op voor de lokale economie.

De verwachting is dat er uiteindelijk drie speelsteden in Nederland zullen zijn, waarbij Rotterdam op dit moment nog concurrentie heeft van Amsterdam, Eindhoven, Enschede en Heerenveen.

Het bidbook wordt in december ingediend bij de FIFA.

Lees meer over
Lees ook