'Atletico Madrid zette zwaar geschut in voor transferpoging Gimenez'

'Atletico Madrid zette zwaar geschut in voor transferpoging Gimenez'

15 reacties 15
Foto: Pro Shots

De transferperiode is gelukkig alweer enkele weken voorbij en Santiago Gimenez speelt nog steeds in Rotterdam. De Mexicaanse spits verlengde zijn contract en is in ieder geval tot de winterse transferperiode aan Feyenoord verbonden. 

Gimenez moest vorig seizoen nog op zijn plaats in de basis wachten. Deze jaargang is hij ondanks een gemankeerde voorbereiding behoorlijk op dreef. In de vijf en een halve wedstrijd die de spits speelde maakte hij acht goals en gaf hij twee assists. Daarmee is Gimenez hard op weg zichzelf in de geschiedenisboeken te spelen.

Toch had het niet veel gescheeld of Gimenez had dit seizoen tegen Feyenoord gespeeld in de Champions League, zo weet Gianluca di Marzio. De Italiaanse transferexpert sprak met de zaakwaarnemers Pagniello en Bunge en weet dat Simeone de spits van Feyenoord dolgraag wilde hebben deze zomer. Zo graag zelfs dat voormalig topspits Radamel Falcao werd ingezet om vader Christian en daarmee Santiago Gimenez te verleiden om voor Atletico Madrid te gaan spelen.

Andere Champions League tegenstander Lazio Roma heeft ook flink naar de diensten van de spits gehengeld na zijn drie doelpunten tegen de club in de Europa League. Toch was het Atletico Madrid dat doorbeet en een ontmoeting tussen Falcao en vader Gimenez organiseerde in het stadion in Madrid. Dat het uiteindelijk niet tot een transfer is gekomen is een combinatie van gebrek aan tijd voor onderhandelingen en het gevoel van Santiago dat hij nog niet klaar is in Rotterdam, blijkens zijn contractverlenging tot 2027.

Lees ook