Mossou: 'Het was gewoon 0-6 geworden'

3 reacties 3
Bron: ESPN

In Voetbalpraat, het voetbalpraatprogramma van ESPN, gaat het ook weer over de gestaakte Klassieker. Uiteindelijk kwamen de analisten Sjoerd Mossou, Kenneth Pérez en Maarten Wijffels toch ook toe aan het spel van Feyenoord in De Klassieker.

‘Ik vond ze te nonchalant, ze brachten elkaar soms in de problemen’, begint Pérez in het programma Voetbalpraat, dat te zien is op ESPN. Hier doelt ex-prof op de eerste minuten van de Rotterdammers. Feyenoord moest dealen met een tegenstander die hoog druk zetten op de helft van de club van Zuid. ‘De eerste keer dat het klopte, was meteen de 0-1’, gaat Pérez verder. Santiago Giménez wist na negen minuten de score te openen na een mooie pass van Quinten Timber.

‘Feyenoord speelde aan de bal niet zo goed als ze konden, maar het plan klopte wel’, legt AD-journalist Sjoerd Mossou uit. Het plan van trainer Arne Slot kan zeker bestempeld worden als goed uitgepakt. Na 37 minuten voetballen in de Johan Cruijff ArenA stond Feyenoord 0-3 voor met twee doelpunten van Giménez en één goal van Braziliaan Paixao.

Slot had het na de staking van de wedstrijd over competitievervalsing. Hier sluit Mossou zich bij aan. ‘Feyenoord is het meest benadeeld in deze wedstrijd. Het was gewoon 0-6 geworden’, legt Mossou uit. ‘De competitie is wel vervalst’, sluit de journalist van het AD af.