'Het was goed om te zien dat Feyenoord serieus meedoet op dit niveau'

'Het was goed om te zien dat Feyenoord serieus meedoet op dit niveau'

31 reacties 31
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord liet gisteren zien dat het prima in de Champions League past. De Rotterdammers hadden enige moeite met Celtic, maar uiteindelijk liepen ze als winnaar van het veld. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad laat Sjoerd Mossou zijn licht schijnen over de overwinning.

Feyenoord liet 6 jaar na de vorige Champions League deelname zien dat het verder is dan destijds. "Het was een totaal ander team en een andere tijd. Dit team van Arne Slot is al gewend aan een hoge intensiteit van spelen en heeft weinig zwakke plekken in het elftal", aldus Mossou. Toch was er vooraf bij sommigen ook nog wel de nodige scepsis. "Het was best spannend of Feyenoord op dit podium overeind te blijven."

Feyenoord kon niet voetballen zoals het in de competitie deed, maar Mossou kan dat wel verklaren. "Dat heeft alles te maken met de tegenstander", Mossou gaat verder: "Het is geen topclub in Europa, maar het is ook geen gemiddelde Eredivisieploeg." zo zegt de columnist over de kracht van de tegenstander.

Er ging in de eerste helft een genoeg mis. "Het was ook het gevolg van een intense wedstrijd op een hoog niveau. Het was goed om te zien dat Feyenoord serieus meedoet op dit niveau. Je moet constateren dat overwintering in de Champions League een realistische doelstelling is."

Lees ook