Driessen: 'Op het moment dat ze het besefte was Feyenoord gewoon de bovenliggende partij'

Driessen: 'Op het moment dat ze het besefte was Feyenoord gewoon de bovenliggende partij'

12 reacties 12
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord was gisteren de overtuigende winnaar in de eerste wedstrijd om de Champions League. In de eigen Kuip hing een geweldige sfeer en ook de spelers presteerden zeker in de tweede helft prima op niveau. In gesprek met De Telegraaf laat Valentijn Driessen zijn mening horen en kijkt hij vast vooruit naar zondag.

Driessen zag dat Feyenoord heer en meester was in de wedstrijd. “De eerste helft deden ze nog wel wat aanvallends. De tweede helft hebben we ze niet meer gezien, als je zo wordt weggespeeld en het nodig hebt om de een na de andere overtreding moet je niet gek staan te kijken dat er rode kaarten vallen. Tegen negen man mag je best nog 1 of 2 keer scoren, maar voor de rest is 2-0 een prima uitslag en je staat bovenaan”, aldus Driessen.

De eerste helft begon nog weifelend. “Dat hoorde je vooraf dat mensen met kippenvel in de auto zaten met de gedachte aan Champions League spelen in de eigen Kuip”, aldus Driessen, die zag dat de omslag kwam toen ze gingen beseffen dat ze gewoon goed kunnen voetballen. “Op het moment dat ze het besefte was Feyenoord gewoon de bovenliggende partij.”

Een grote smet op de wedstrijd was wel het uitvallen met een ogenschijnlijk zware blessure van Luka Ivanušec. “Dat wordt natuurlijk wel een gemis, dat was wel een van de jongens die het verschil maakte de afgelopen wedstrijden, waardoor je ineens grote uitslagen neer ging zetten. Maar hier in Rotterdam dachten ze ook dat de Gimenez gingen missen, maar die heb je ook niet echt gemist”, zegt Driessen.

Gaat het mogelijke gemis van Ivanušec zondag nog doorwegen? “Ik denk niet dat het zo zwaar gaat wegen in Amsterdam. Ajax is van belabberd niveau op dit moment. Ze moeten het gewoon winnen met twee vingers in de neus. Gimenez is er weer bij en zonder Ivanušec hebben ze ook al eerder gewonnen.”

Driessen heeft ook nog een compliment voor de supporters. Er hing een echte Champions League sfeer zonder dat het uit de hand liep. “Volgens mij krijgt de UEFA geen kans om boetes uitdelen. Het was echt een geweldige sfeer. Zowel van de kant van de Schotten als de Nederlanders, het was gezang over en weer”, aldus Driessen die ook gehoord heeft dat er buiten het stadion niets geks gebeurd is.

 

Lees ook